Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Everton it is

Vi har inte vunnit i Liverpool på fyra år. Varken på Anfield eller på Goodison.
På lördag måste vi vinna på Goodison, något annat duger inte efter söndagens slakt.
Tack och lov börjar vi få tillbaka spelare och det ger Fergie utrymme att sparka ut några underpresterande pojkar från Citymatchen. Cleverley lär vara med från start, liksom Vidic. Kan även tänka mig att Valencia, trots att han inte är hundra, får chansen från start. Det som talar emot det är att han ställs mot en av ligans bästa vänsterbackar i Leighton Baines.
Park var pigg som innermitt mot Aldershot (fan vore väl annars i och för sig) och hans jävlaranamma kan behövas när vi ska visa vår reaktion efter en förlust. På topp petar han knappast Rooney och det är väl hugget som stucket mellan Hernandez och Welbeck – om han nu vågar ta i med två strajkers.
Det är i backlinjen det mest intressanta sker den här gången. För även om Fergie har full rätt att bänka pojkar som inte håller måttet är det ju dels illa med för många förändringar och dels är det ju bra att ge dom chansen att visa vad dom kan egentligen. Vidic lär spela, liksom Smalling, men sen är jag inte helt på det klara vilka som fyller ut. Fabio spelade 90 MINUTER i tisdags och det kanske blir för mycket för hans kropp att spela igen på lördag. Annars borde han rimligen få chansen.
Den stora frågan i min värld är hur Fergie hanterar Jonny Evans, som fick mycket skit efter sin utvisning. Evans gör misstag, han blev även bortvänd mot Benfica och orsakade straffen mot Arsenal, men om han bänkar honom nu lär nordirländarens självförtroende knäckas ännu mer. Samtidigt är det, som jag ofta poängterar, ingen social verksamhet att spela i Manchester United. Grova upprepade misstag godtas inte.
Det här tror jag att Alexander Chapman ställer upp med:

DDG

Fabio – Smalling – Vidic – Evra

Valencia – Cleverley – Anderson – Park

Rooney

Hernandez

Ashley Young har fejdat lite efter sin drömstart i klubben och jag tror faktiskt att Park petar honom. Jag har sett flera medier spekulera i att Carrick ska få starta, men han måste ju vara skadad? Har verkligen ingen frågat Fergie om det?

Och kan Rafael ta en plats på bänken?

Glädjande var att Everton togs till förlängning mot Chelsea i går – och förlorade. Deras humör lär inte vara på topp. Och dom behöver verkligen en seger, precis som vi. Jag tror på kryss.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna