Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Clever joker

Det är lätt att titta på spelare vi inte värvat denna sommar: Fergie har varit ute efter Hazard, Moura och van Persie. Två är redan förlorade och den tredje kan mycket väl stanna i Arsenal. Dessutom har vi fortfarande inte sett någon förstärkning på vänsterbacken och någon Leighton Baines lär det inte bli där.
Och Jack Rodwell, som kopplats samman med United i flera år, går till City för att fortsätta stagnera och räkna cash i stället.
Men, men.
Vi har ju faktiskt en kille som är en av Englands mest lovande innermittfältare med rött hjärta i våra led. Thomas Cleverley – eller TC23 som han kallar sig själv – inledde förra hösten briljant men kom bara upp i tio ligaframträdanden på grund av skador.
Den här sommaren har han redan spelat fem 90-minutersmatcher och är fortfarande hel. Kan han fortsätta utvecklas, det förutsätter förstås att han håller sig på benen, så är det här vår kanske enskilt största joker kommande säsong. På onsdag lär han göra sin debut för England och klarar han sig oskadd genom den är han i mina ögon given på bänken till seriepremiären på Goodison.
Sen kan allt hända. Grabben blev 23 bast häromdagen och ska utan problem kunna komma upp i 40 matcher den här säsongen med tanke på konkurrensen på innermitt. Scholes är gammal, Giggs är gammal, Carrick är alltid en slow starter och Ando, ja han är Ando. Han ser förstås möjligheten själv att blomstra och det hade varenda tjomme som varit i hans skor gjort.
Han om någon är innerligt glad att inte Fergie signat någon centralt.
Cleverley är en mittfältare av en typ vi inte riktigt sett så ofta på Old Trafford, en snabb modern one-touch-spelare med ypperlig spelförståelse, härliga genomskärare, skottvillighet och en sprudlande spelglädje. Han saknar fortfarande fysiken att make his presence known som dom säger där borta och han är inte den klippa på innermittfältet man lutar sig emot om det börjar blåsa. Det har vi i och för sig inte haft sedan Keano kickades ut.
Cleverley och Anderson såg ut att komma väldigt bra överens 2011 och tänk er den mittfältsduon få utlopp för all sin potential samtidigt. Då kan det till och med räcka långt i Champions League. Men jag är glad om bara en av dom får sitt genombrott.
Och jag skulle sätta mina stålar på engelsmannen.
* Annars då?
Det går sisådär för Glazyrerna och ”debt is the road to ruin”-Gill i New York.
Heja.
* Och det brasilianska fotbollsförbundet passade på att sticka kniven så djupt som det bara gick i vår Rafael efter OS-finalen i lördags. Inga konstigheter att misstaget nämndes, förstås, men det var inte direkt en bisats.
* Sedan Glazer tog över på sju år har United spenderat £80,5 miljoner pund på spelare. Netto that is. Samma period har ett annat lag, låt oss säga ett i samma stad, nettohandlat för £421 mille.
Det är inte FC United.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna