Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kagagakagagakagawa

Försäsong och två matcher avklarade.
Och den som hittills inte imponerats av Shinji Kagawa kan ta sig någonstans. Den lille japanske nationalidolen – man blir per automatik det om man spelar i United – har varit magnifik hittills och måste vara Fergies första namn när han tittar på mittfält och framåt i dag.

Den typen av mål får mig att se framför mig en legend i vardande. Kagawa har allt som en Unitedspelare ska ha: hjärta, energi, teknik, hjärna, målnäsa, vilja, ödmjukhet … you name it. Jag skrev i går att jag lovar att han blir en legend på Old Trafford och jag har inte ändrat mig på mindre än ett dygn.
Nu återstår att se hur Fergie resonerar kring Shinji, van Persie och Rooney. Britten löste självmant det problemet tillfälligt med sin skada i går, men när han är tillbaka kan jag knappt bärga mig: Jag vill höra hur Fergie tänker. I dagsläget är Kagawa etta, van Persie tvåa och Rooney trea. Det kan förstås inte fortsätta så om bara en av van Persie och Rooney ska spela – då blir väl Paul Stretford galen igen – och det tror jag inte att det slutar med heller.
Han måste ha en plan för att få plats med alla tre.
Glädjande nog ser Cleverley ut att vara så bra som vi hade hoppats inför säsongen. I går såg han också ut som en Unitedspelare även om hans samarbete med just Anderson var lite sisådär, men det beror till stor del på att vi inte riktigt vet var vi har brassen. Ska han var en defensiv städare, en box-till-box-anfallare eller en offensiv spets?
Det vet nog inte ens Alexander – än.
Många frågor inför en spännande säsong. I maj vet vi hur han hade tänkt sig det hela, förutsatt att vi haft majoriteten av spelarna tillgängliga under majoriteten av säsongen.
Den utopin kan vi i alla fall klamra oss fast vid ett tag till.
* Cool match på Anfield i dag mellan två o-coola lag. Helt rätt resultat för oss mellan de o-coola.
Mest anmärkningsvärt: Hur uddlöst City såg ut going forward.
* Om Paul Pogba fick spela i Juve i går?
Nope.
Om Ravel Morrison fick spela i Championship med Birmingham i går?
Yep. 8 minuter.
* The Suns Manchester United-reporter Neil Custis försöker i sann skräptidningsanda göra en höna av en fjäder med Rooney.
Så klart. Det är det han har betalt för. Och den betalningen kommer av de miljoner människor i England som köper hans tidning.
Men: Han har en poäng i vissa av sina uttalanden. Trots att han gjorde 34 mål förra säsongen, inte alla som gör, var han som vi alla såg inte överdrivet bra i spelet. Samma visa har det varit på försäsongen och mot Everton och mot Fulham och spelar han dåligt UTAN att göra mål så ser det förfärligt ut.
Men jag kan inte se Fergie göra sig av med Rooney förrän han skämmer ut sig helt med usla framträdanden regelbundet. Utan att göra mål. Så den här hönan får minsann vänta i några månader. För Rooney är trots allt en fantastisk spelare when on song.
Och den stora frågan är ju vem som skulle köpa en spelare som kräver minst 2,5 miljoner i veckan, kostar uppemot £50 miljoner pund och dessutom visar sig inte vara den spelare han en gång var?

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna