Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liverpool it is v 1.0

Det är dags för Liverpools största match för säsongen. Och en hyfsat stor för oss också. Att det är första gången sedan Hillsborough-dokumenten offentliggjordes (läs här om ni missat) har gjort att media haft en så kallad field day hela veckan och på bästa möjliga manér försökt få det till att Unitedfansen kommer att skämma ut sig på Anfield.
Det är klart att några ljushuvuden kommer att störa de ceremonier hemmalaget har planerat för att visa vördnad för offren och dess familjer. Det går inte att få bort, tyvärr, och det hade varit likadant om det var tvärtom. Minns bara derbyt i samband med att det var 50 år efter München.
Whatever. Vi har de bästa bortafansen i ligan. Och de kommer att sjunga om Cantona, Ronaldo och Ole Gunnar. Som vanligt.
Fergie har till och med skrivit brev till de som kommer från Manchester.
* Sir Alex sa vid dagens presskonferens att alla från Gala-matchen är redo för söndag. Och att Rooney och Young inte är redo. Roo ska vara ”one or two weeks away” enligt den gamle och har enligt samme man inte ens börjat fotbollsträna.
I fejset på Daily Mail som häromdagen skrev att Roo skulle vara tillbaka till Gala-matchen. Nu har dom redigerat den texten som jag länkade till här bredvid och tagit bort det påståendet. Så enkelt kan det vara att vara journalist i den moderna eran.
Men som den tongue in cheek-man han är håller jag det, igen, inte för helt osannolikt att Roo sitter på bänken. Även om till och med Fergie borde ha tröttnat på att köra samma typ av lögner på presskonferenserna. Bättre om han körde tvärtom i stället ett tag nu och sa att Rooney skulle spela från start för att sen inte alls ta med honom.
I vilket fall som helst kan jag inte se Roo starta och då ser jag den här elvan framför mig:

Lindegaard

Rafael – Rio – Vida – Evra

Valencia – Carrick – Cleverley – Giggs – Welbeck

van Persie

Varför ser jag då denna elva framför mig?

Det ska jag berätta för er.

Målvakt: Lindegaard är för stunden etta, av någon anledning, och jag tar det ännu mer som det efter att Fergie körde DDG i onsdags.

Backlinje: Rio vilad senast, startar förstås. Högerback inga andra alternativ och vi prisar alla gudar så länge Rafa håller sig skadefri. Vidic förstås och Evras rutin blir förhoppningsvis ovärderlig mot Dirk Kuyts ersättare. Kan inte se Fergie kasta in Büttner på Anfield när han har ett så etablerat alternativ. Och Evra var pigg framåt i andra halvlek.
Mittfält: Valencia och Carrick givna. Sen blir det klurigt. Anderson har ju inte spelat på en månad och istället moffat skumpa och choklad i Dubai så jag tror faktiskt att gubben går på rutin och kör Giggs som ju inte ens var i truppen häromdagen och dessutom var riktigt bra i andra halvlek mot Wigan. Cleverley har varit kvar på bänken i de två senaste matcherna efter en below-par-timme mot Southampton, men jag kan tänka mig att Fergie vill ha honom i omställningarna på söndag. Welbeck på vänsterkanten är lika kul i Fergies värld som att sälja Stam och värva Blanc så där tror jag på en oönskad repris.
Kagawa: Nej, jag tror inte Fergie kör med honom trots att han smält in snabbare än Bébé. Senast vi spelade på Anfield körde den gamle på 0-0 för att kunna förändra och attackera för ett segermål i andra – en taktik som kunde ha lyckats om inte Charlie Adam (remember him?) filmat till sig en frispark som någon Liverpool-pojke lyckades ramla in. Väntat om han kör samma rävspel på söndag igen.
Anfall: Inga som helst konstigheter även om han var blek mot turkarna. Är Rooney borta är RvP gjuten etta.
* Apropå ingenting: Oj, vad jag saknar att vinna FA-cupen. Det är bannemej dags snart.
* Kör lite ytterligare tankar i morgon. Så laddad är jag.
Ciao och trevlig fredagskväll, pojkar och flickor!

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna