Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Newcastle coming up

Det har blivit ett återkommande tema på den här bloggen att beklaga hur spelet ser ut. Trots att Fergie stoiskt vägrat förstärka sitt mittfält och starta en match på Anfield med en 38-åring och en 39-åring (dom fyller i november) på mittfältet  så har framgångarna fortsatt och vi var bara målskillnad ifrån ännu en ligatitel i våras.
Det är som jag skrivit tidigare bara Fergie som kan lyckas med detta.
Men det väcker samtidigt frågan: Hur bra hade United varit om Fergie förstärkt med ett par världsklassmittfältare för tre år sen?
Vi har sett samma problem den här säsongen där United dominerats på mittfältet och kombinera det med att våra fystränare låter spelare efter spelare gå sönder på träningsplanen så är det lätt att förstå varför det blir många insläppta mål.
Fergie sa ju efter Cluj-segern att Uniteds styrka ligger i alternativen framåt vilket ju är ett tämligen märkligt uttalande. Ska inte en klubb av Uniteds status vara lika bra på alla positioner?
Faktum är dock: Vi blir exalterade när vi tänker på alla alternativ vi har framåt. Vi har två målvakter som håller hög kvalle. Vi har en backlinje, som när den är hel, är magnifik. Men handen på hjärtat: Hur exalterade är vi över att flytta omkring på Carrick, Fletcher, Anderson, Scholes, Giggs och Cleverley centralt?
Inte särskilt.
* Glada nyheter om Christopher Smalling som är igång i träning igen. Nu kan vi bara hålla tummarna för att han får åtminstone några hela månader innan han rasar samman igen. Han spelar givetvis inte på söndag, men är förhoppningsvis aktuell mot Stoke efter det där jävla uppehållet som väntar.
Fergie har även Evans, Carrick, Scholes och Giggs att tillgå mot Skatorna, sa han på pk:n i dag. Dock inte ett ord om Antonio, vilket får anta betyder att han inte är tillgänglig. Ashley Young är inte aktuell för spel förrän efter uppehållet.
Nu skulle vi ha behövt Obertan.
* MITT lag på söndag:

DDG

Rafael – Rio – Evans – Büttner

Nani – Carrick – Cleverley – Kagawa

Rooney

van Persie

Inga underliga förhoppningar från min sida. Evra bör få stå åt sidan ett tag så vi kan se vad vi egentligen har i den nye holländaren. Giggs är inhoppare at best numera och jag skulle vilja se hur Kagawa klarar en ren vänsterytterroll från start.

Scholes?

Nej. Inte på Sportboksarenan från start tack. Han får komma in efter paus när vi skämt ut oss med ännu en pajashalvlek (försöker jinxa här).

Fletcher?

Tveksamt om han startar igen så snabbt inpå med tanke på att han börjat två matcher på en vecka efter 10 månaders uppehåll.

* Skvallersugen?

Dagens bästa i helt osannolikt opålitliga Daily Star. Sergio Ramos till oss! Och Káká är Fergies drömvärvning?

Suck.

När köpte vi en spelare från Real Madrid senast? Anyone?

Kan inte tänka mig att det har hänt. Men jag är ute och seglar ibland.

* I dag släppte FA dokumenten som förklarade varför Big Man fälldes och dömdes till fyra matchers avstängning. Huvudpunkten var att FA inte ansåg att Terry var ett ”credible witness”. Inte heller Ashley Cole framställdes i någon god dager.

Något som fick Cashley att twittra det som blivit eftermiddagens Twittersnackis. Han gjorde det dessutom mitt under Chelseas presskonferens och Roberto di Matteo fick helt oförhappandes infon i realtid. Clever guy.

Cole lär därmed stanna på 98 landskamper och Leighton Baines framtid som landslagets ytterback de närmaste fem åren lär vara säkrad.

* När vi blev uppkäkade av Newcastle i januari hade vi Giggs och Park från start och Valencia som ytterback. Känns på förhand som att förutsättningarna är bättre i dag.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna