Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krossa kexen

Bragokex i dag igen.
Med en ”riktig” backlinje denna gång? Oklart. Förra vändan, när vi helt plötsligt låg under med 0-2 på Old Trafford, hade De Gea Rafael – Carrick – Evans – Büttner framför sig. Det lär inte bli så i kväll, men då Fergie klargjort att han tänker vila spelare är det inte osannolikt att det kan bli tre fjärdedelar av den.
Chris Smalling ska äntligen vara med och lira och jag blir inte förvånad om det blir från start. Frågan är då om Alex sätter honom i mitten eller låter Rafael få en välbehövlig paus (grabben har ju spelat non-stop hela året med OS inräknat).
Fergie reste med 20 man i går (Fletcher, Bébé och Scholes lämnades hemma) och jag tror på denna elva i afton.

Lindegaard

Rafael – Smalling – Evans – Evra

Valencia – Anderson – Carrick – Cleverley

Rooney/RvP – Chicharito

Varför det då?

Jo, det ska jag berätta för er. Anders har bara stått en match på drygt en månad och fortsätter Fergie med tanken att hålla igång båda är det i kväll han låter dansken spela. Spelar han Smalling från start (vilket jag starkt misstänker eftersom Fergie själv sa att det sannolikt blir Evans och Rio) tror jag faktiskt att han låter Rio vila i kväll – det är bättre att ha honom fit på lördag kväll.

Fergie antydde i går att Büttner skulle få chansen igen, men jag tvivlar med tanke på han senaste framträdanden.

På mittfältet försvann två alternativ eftersom de inte ens fick borda något plan söderut. Att Fletcher är kvar i Manchester är inga konstigheter med tanke på hans ständigt pågående kamp mot sjukdomen, men att Scholes inte heller fick åka med är lite mer anmärkningsvärt eftersom det nu blir fem matcher i rad utan Pauls medverkan. Så trött kan han inte vara av att träna.

Ando lär i alla fall vara given för att spela sig i 90-minutersmatchform och han och Cleverley gillar att sparka boll med varandra. Carrick är inte den som vilar trots att han kommer upp i ålder – grabben blir 32 i sommar! – och lär ta en plats om Fergie nu går för bara en vinge i stället för Young/Welbeck. Jag tror inte heller att han vill riskera både Rooney och van Persie i kväll.

Jag misstänker att han låter RvP spela. Vilket inte lär göra så att Roo slår volter av lycka.

Jag kan faktiskt se United göra en klassisk bortainsats i CL i kväll, trots att Fergie numera gått all in och satsar allt på 3-2 istället för 1-0. En sån där som vi såg så många av under de tre åren vi nådde final.

Läge för 1-0 alltså.

* Lite Braga-läsning har ni här.

* Fergie om misstagen.

* Jennifer Wegerup ”analyserar” City i Bladet i dag.
Jag förstår ingenting. Jag hittar ingen analys. Bara en massa konstateranden i stil med: ”Men Manchester City blir även denna säsong beviset på att pengar och stjärnor inte räcker för att erövra Europa.” och ”Roberto Mancini vet vad 2-2 mot Ajax med största sannolikhet innebär: tack och hej till Champions League redan i gruppspelet, även denna säsong.”
Jag kan lägga till ett fakta. Ett enda lag har släppt in fler mål än City i CL i höst: Dinamo Zagreb. Kroaterna som kan vara tidernas sämsta CL-lag med tio raka torsk och 3-32 i målskillnad.
Läser inte särskilt många artiklar där Hart och hans defensiv kritiseras.
Och egentligen, handen på hjärtat, hur många ur citys startelva i går skulle du vilja ha i vår?

Yaya Touré är mitt svar. Med en citysupporters pistol mot tinningen skulle jag kunna sträcka mig till Kompany också.
* Själv följde jag Real-Dortmund och har nu på allvar förälskat mig i ytterligare en Borussia-spelare (min man-crush på min namne Hummels består, han kan bli världens främste mittback, lätt) – Marco Reus.
Den grabben har banne mig allt: Snabbhet, passningsspel, skott, teknik … you name it.
Bara att låta Kagawa övertala sin gamle lagkamrat att flytta lite längre västerut. Om han vill alltså. Det lär bli en plats ledig när Nani packat och dragit.
* Den här bloggen har alltid haft ett förtjust, gott öga till Daniel Welbeck. En starkt bidragande orsak till det är att det är så förbannat roligt med en anfallare som går hela vägen från de egna leden och når stjärnorna. Det är inte ens Manchester United bortskämt med.
Det som saknats och fortfarande saknas i den Manchester-kroppen är förmågan att vara obarmhärtig framför mål. Welbeck kommer sannolikt aldrig att vara en striker i van Nistelrooy- eller Hernandez-anda utan mer en allroundspelare som bidrar mer i spelet – därav Fergies förkärlek för att lägga honom till vänster i anfallet/mittfältet. Men det krävs ändå att han levererar bättre än han gör just nu.
Ett enda ynka mål är hans facit i höst. Detta trots att han fått mycket speltid  – 634 minuter. Jämför med vår ärke-målspottare från Mexiko som satt 5 mål på 538 minuter.
Dags att producera alltså.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna