Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Everton it is

Det är svårt att bortse från Real Madrid. Det går inte helt enkelt. Allt Fergie företar sig i förberedelseväg inför Everton är med ett och ett halvt öga på Real-matchen.
Tombolahjulet är helt införstått med att det väntar en kanske ännu viktigare match tre dagar efter Toffees-mötet. Därför är det i princip helt omöjligt att sia hur Fergie tänker ställa upp. Speciellt när han har en helt frisk och hel trupp att tillgå (en meningen är inte påhittad!).
När vi torskade mot Everton i premiären fick Carrick den icke avundsvärda rollen att försöka ta hand om Fellaini. På söndag har Fergie fem andra namn att välja bland och mittbacksplatserna är kanske de mest intressanta att spekulera i. Chansen att någon av Rio eller Vida spelar både söndag – onsdag känns aningen liten. Lite större möjlighet för Rio dock.
Magkänsleelvan:

DDG

Rafael – Smalling – Vidic – Evra

Carrick – Cleverley

Nani – Rooney – Young

RvP

Varken Rio eller Vida är monstersnabba och det talar väl emot att båda de startar mot Real. Samtidigt har dom 10 gånger mer rutin än övriga mittbackar och det ska inte underskattas. Det ultimata vore att ha en Vida-innan-korsbandet-mittback att till gå, då skulle det inte vara något snack. Men nu kan jag se Rio-Evans (rutin+snabbhet) ges chansen i Spanien och då blir det Smalling-Vidic på söndag.

Framför ser jag följande som hyfsat klara för Real: Carrick, Rooney, RvP, Anderson och Valencia (behövs för att hjälpa Rafael mot you know who). Det gör förstås att några av dom inte riskeras mot Everton. Rooney fick 90 minuter för fjärde gången i rad på kort tid, för England, men han gillar ju att och behöver spela mycket.

van Persie då? Frestas SAF att vila honom med sånt stort försprång i ligan?

Tja, kanske. Men det vore dumt att chansa.

Ni ser, tombolahjulet lär få fullt upp i dagarna.

* Nya regler klubbade i Premier League angående hur stålar får spenderas och förloras. Sky Sports har en bra fråga-svar-artikel i dag. Fergie själv är lite orolig:

”It’s all good in theory but the application of it will always be difficult. If people have money to burn they can place it anywhere in the world.”
”I’ll be interested to see how they think they can operate it. It would be good if it was applicable but I have my doubts. I think it’s always going to be problem to try to enforce it.
* Tyvärr verkar Moyes få tillgång till Fellaini. Han spelade inte för Belgien i veckan, men det låter mer som att han spelar än att han inte gör det.
* Undrar hur mycket Fergie bankat i spelarna att 4-2-tappet i fjol inte får ens vara i närheten av att upprepas.
* Davide Petrucci är en sån där spelare som man hoppas ska gå hela vägen, han har varit riktigt bra de gånger jag sett U21/reserverna, men som sannolikt inte gör det utan vänder hemåt till Italien inom ett par år.
Han har varit på OT i fyra och ett halvt år!
Otroligt.
* I fjol var Mancini igång och upprepade sitt mantra att ”United är bättre än oss, dom kommer att vinna” medan han kör tvärtom i år.
 “They have nine points more than us because they did better than us. But in three months, everything can change like last year. If we can recover eight points in six games, I think to recover nine points in 13 games will be easy.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna