Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Chelsea it is

Två anledningar till tidigt uppskrivande inför söndagen:
1) Vi vill förstås lägga Real så långt bakom oss vi kan så snabbt vi kan.
2) Bloggen åker till London i morgon bitti på minisemester och kan inte utlova att den uppdateras såsom den borde.
Chelsea hemma och en cupsemi, en resa till Wembley, står på spel och det är då för väl att det är den här matchen som kommer nu och inte Reading. Och när motståndartränaren heter Rafael Benitez behöver inte Fergie mer än kliva upp på morgonen för att tagga igång.
Någon måste få sota för tisdagen och Chelsea kommer till Old Trafford i helt fel läge.
Med en turnering mindre har United maximalt 13 matcher kvar av säsongen. Det blir inte lika mycket squad rotation, om jag får gissa, som det varit tidigare förutom för mittbackarna.
Laget:

DDG

Rafael – Rio – Evans – Evra

Carrick – Cleverley

Valencia – Rooney – Kagawa

Chicharito

Chicharito har bara startat två matcher den senaste månaden och ska inte Real-ryktena fortsätta surra lär han hållas nöjd. Rooney bör givetvis starta, det går inte att motivera en sån petning igen utan att det måste fram en annan orsak än bristande defensiva kunskaper. Kagawa lär vara rätt olycklig som blev bänkad efter sitt hattrick och det håller inte heller att peta honom två matcher i rad.
Carrick-Cleverley – inga konstigheter.
Nani/Valencia/Welbeck/Young är den lurigaste, men rimligen borde han vilja ha en riktig ytter som kan ta fajten med Ashley Cole.
Giggs må varit bäst på planen senast, men den gamle har snart levt upp sina nio liv och kan nog till och med hamna helt utanför matchtruppen.
Läge för Scholes på bänken igen? Hur är det med Salfordpojken?
Och tar Fergie presskonferensen i morgon? Och hur mycket kommer det att fokuserar på Chelsea då?
Spannend.
Och jag håller kollen, på plats i staden där Rafael Benitez är kung.
* Rooney-ryktena kom mer väntat än att Liverpoolfansen gottade sig i Uniteds förlust och var helt övertygade om att Nanis röda var rätt (det är det fortfarande inte).
Guardian skriver att han inte går till city – vilket dom har rätt i. Han hade sin chans där 2010. Precis som Mickey Owen säger är det PSG som är mest aktuellt. Owen säger även detta:
”A couple of years ago, if Wayne wasn’t the first-choice striker, he [Ferguson] would have played him in left midfield or in behind the striker. For him not to start is a real kick in the teeth. Obviously Wayne has got to get his head down now and start recapturing his best form.
”He’ll either get his head down, try and improve and force his way back into the team, or he’ll think: ’The manager has not picked me for the biggest game, he obviously doesn’t fancy me.’ And it might be the end of the story.”
Times skriver (ingen länk, betalsida) att spelarna var ”chockade” över beslutet att peta Rooney. Laget informerades bara drygt två timmar in matchstart om elvan och Rooney ”responded with dignity” men ska ha blivit vansinnig efter lagmötet.
Independent tror att city är en möjlighet och ger även en släng av utslagningssleven till Robin van Persie.
”If Robin van Persie had only pounced on his gilt-edged late chance in the Bernabeu, rather than fire it into the ground, taking the pace from the ball and allowing Diego Lopez to save, the course of the tie would have been different
Flera tidningar skriver att Fergie är beredd att sälja Roo för £20 mille. Det låter väldigt osannolikt. Tror nog att en eventuell budgivning (mellan PSG och PSG?) skulle behöva börja på £30 mille.
Enligt fransk press är det dock ingen fråga om att PSG hört av sig – utan tvärtom. United ska ha försökt sälja Rooney dit ända sedan augusti.
Är det sant är det förstås en sensation. Inga engelska tidningar – eller andra vad jag sett – har tidigare föreslagit att MUFC aktivt arbetat för att bli av med honom.
Om det stämmer lär det bli småjobbigt också, som sagt, då det inte finns någon jättemarknad för en sån investering.
We’ll see.
* För er som missade det så kallade jag TV4:s egen ”fotbollschef” för ”pajas” – alltå lustigkurre, skämtare, stolle, etc – för att han ansåg att det var rätt med rött kort på Nani.
Det tog han så illa vid sig av att han tog sig friheten att döma ut mig som farsa och konstaterade att jag skulle få svårt att hitta nytt jobb.
Om han nu tog så illa upp av att bli kallad för pajas – och det får han göra, det är förstås upp till var och en att avgöra hur kränkt man blir – så borde han kanske tänka efter både en och två gånger innan han på en mycket större scen hånfullt önskar mig ”lycka till med barnuppfostran och jobbletandet”.
Well, så kan det vara här på jorden.
Nu är jag blockad av både TV4:s ”fotbollschef” och Chevrolet (som jag kritiserade för den där horribla United-/Liverpool-videon och skrev att det kunde vara bland det sämsta jag sett).
Det tar sig verkligen med näthatet från min sida.
* CRonaldo fick Giggs 1000:e-matchtröja med sig hem från Manchester.Signerad av alla spelare. Därav glädjen i Crilles ögon.

* I morgon bitti lämnar jag landet (och mina barn, tack och lov för deras skull då) för London. Då United vägrade åka ur FA-cupen blev det ju ingen West Ham-match för min del, så jag får nöja mig med The Den och Millwall-Blackburn.
Kan bli något ändå.
Over and out.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna