Muss.se » Nyhetsarkiv » Nyheter

Woodwards efterträdare; Blackstenius var aktuell; Iqbal debuterade

Ett nyhetssvep mitt i landslagstider levereras här, där vi går igenom rykten om att United snart kommer presentera Ed Woodwards efterträdare. Utöver det rykten om att en svenska var aktuell i somras, samt en landslagsdebut.

Arnold efterträder Woodward?

Det ser allt mer ut som att United ersätter Ed Woodward internt, då Richard Arnold ser ut att ta över som vice verkställande ordförande. Det var i april, i samband med fiaskot kring den så kallade superligan, som vi kunde rapportera att Ed Woodward meddelande att han skulle avgå vid årsskiftet. Enligt Sky Sports kan nu Arnold presenteras som hans ersättare så tidigt som i nästa månad.

Arnolds jobb i United idag är som Group managing director, där hans främsta uppgift är att ansvara för klubbens kommersiella affärer.

Blackstenius var aktuell

För ovanlighetens skull har vi nu en nyhet från svensk media, närmare bestämt Aftonbladet, som skriver att United under sommarens transferfönster visat ett konkret intresse för BK Häckens Stina Blackstenius, men att man inte lyckades få loss henne då Häcken ville behålla henne säsongen ut. Blackstenius sitter på ett utgående avtal och det får ses som osannolikt att hon blir kvar i Häcken under 2022. Blackstenius själv säger.

”Självklart lockar det otroligt mycket med Europaspel och allt som händer och alla lag. Det är många klubbar som tagit stora kliv. Det är otroligt bra kvalitet ute i Europa. Någonstans vill man vara med där.”

På en fråga om det är aktuellt att förlänga med Häcken om säsongen går bra svarar hon att det är för tidi9gt att säga, men att Europa lockar. Återstår att se om United kan finnas med där till januarifönstret istället.

Iqbal debuterade

Avslutningsvis kan vi berätta att Uniteds U23-mittfältare Zidane Iqbal har debuterat för det irakiska U23-landslaget. Iqbal är född i Manchester med en pakistansk far och irakisk mor, och har alltså valt att representera Irak på landslagsnivå, även om han teoretiskt sett fortfarande kan ändra sig då han ännu inte gjort tävlingsdebut för det irakiska A-landslaget.