Damlaget: Sunderland - Manchester United 1-2
Avancemang utan att imponera

Manchester United avancerade i FA-cupen efter 2-1 mot Sunderland på bortaplan. Nikita Parris gjorde båda målen.

Inför 1810 åskådare, publikrekord för Sunderland, var det mestadels spel mot ett mål. United var emellertid inte skärpta framför mål och Sunderland bjöds på ett kvitteringsmål mitt i andra halvlek.

United reagerade emellertid omedelbart på motgången och återtog ledningen bara ett par minuter senare.

Marc Skinner valde aningen överraskande en väldigt stark startelva. Jämfört med segern mot Reading gjordes bara tre förändringar. Vilde Boe Risa klev in på mittfältet istället för Hayley Ladd och i anfallet blev det bänken för Alessia Russo och Lucía García, till förmån för Rachel Williams och Martha Thomas.

Williams fick den första stora chansen i matchen, men hon avslutade svagt efter Hannah Blundells fina förarbete.

Annars var det en matchinledning i Sunderlands smak. Spelet var ryckigt och United tilläts inte låta bollen göra jobbet.

Mitt i halvleken hade United fem möjligheter på en hörna utan att få in bollen i nät. Därefter ökade trycket mot hemmalagets mål och United hade ett stort antal avslut.

Nollan spräcktes slutligen efter 39 minuter. United anföll till höger och Ona Batlle – vem annars – kom på överlapp och hittade Nikita Parris framför mål.

Nikita Parris öppnar målskyttet.

Parris borde ha dubblat ledningen kort därefter men hon lyckades inte framför mål.

Uniteds dominans fortsatte efter paus. Underläget förändrade inte Sunderlands metod, de parkerade laget lågt och hoppades få en kontringschans. United spelade metodiskt utan att hitta lika många avslut som före paus. Något United gjorde bra i den här matchen var att snabbt återerövra bollen när motståndarna fått den.

Men mitt i andra halvlek kom kvitteringen. Ett ovanligt misstag av Batlle slutade med att Sunderland fick hörna och där gjorde de mål på sitt första avslut i matchen.

Direkt efter målet blev Estelle Cascarino inbytt för hennes Uniteddebut. Hon fick omedelbart ett jätteläge för att ge United ledningen. Hennes avslut visade emellertid att hon primärt är en defensiv spelare.

United jagade vidare och Williams hittade Parris som stänkte in sitt andra mål för dagen, bara ett par minuter efter kvitteringen.

United återtar ledningen genom Nikita Parris.

Efter Uniteds återtagna ledning visade Sunderland för första gången i matchen någon form av ambition att kliva framåt. Det gav några fasta situationer men inget som på allvar hotade Mary Earps i Uniteds mål.

Matchavslutningen blir lite av en transportsträcka, där United kontrollerar spelet.

Sammantaget ingen bra prestation av United men laget gjorde tillräckligt för att vinna. Ytterbackarna Hannah Blundell och Ona Batlle förtjänar beröm, så även Rachel Williams på topp och tvåmålsskytten Nikita Parris ska förstås också framhållas.

United kan nu se fram emot åttondelsfinal i FA-cupen i slutet av februari. Härnäst är det emellertid ligan som gäller, då vi på söndag möter Everton på hemmaplan.

Sunderland – Manchester United 1-2 (0-1)