Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Villa it is


Fergie körde en presskonferens tre dagar innan spel.
Bloggen vill inte vara sämre utan kör samma väg.
Max sex poäng, mer troligt kanske tre, är det som återstår innan sången förvandlas från ”Giggsy 12 Gerrard 0” till ”Giggsy 13 Gerrard 0”.
Fergie sa igen i dag att han kör samma trupp som senast, vilket han givetvis inte kan göra eftersom Ashley Young är borta resten av säsongen.

DDG

Rafael – Rio – Evans – Evra

Carrick – Cleverley

Valencia – Kagawa – Welbeck

RvP

Målvakt och tre av fyra där bak givna. Om Vidic är så blåslagen som den gamle säger finns ingen anledning att låta Evans nöta bänk igen.
På mittfältet tror jag på Clev (se nedan) bredvid Englands främste i sin roll.
Framåt bör Rooney spelat sig ur laget efter sin bleka insats tidigare och Welbeck står näst på tur.
Valencias formkurva pekar äntligen svagt uppåt och Nani kan fortsätta avslutningen av sin Unitedkarriär med att håva in cash på att bara träna.
RvP eller Chicharito?
Det blir båda om det blir 4-4-2 – annars förstås RvP.
* Villa slåss för överlevnad och har ryckt upp sig på slutet. Men slår vi inte Villa på hemmaplan i det här läget … well, det händer inte.
* Om Andos och Nanis frånvaro inte är särskilt svår att förklara från de senaste matcherna så är det aningen märkligare att Tompa Cleverley inte fått mer speltid än han fått på slutet.
Tre raka matcher på bänken i 90 minuter medan Fergie kört en mittback och en anfallare på hans plats i stället kan inte ha lyft hans spirit till astronomiska höjder. Samtidigt har inte Cleverley varit särskilt tongivande i de matcher han spelat innan petningarna så det är fullt förståeligt att Alexander väljer att ställa honom åt sidan.
Och den gamle har förstås en tanke med det också. Kanske är den tanken att Cleverley ska ha vilat sig i form till ligaspurten?
* En som absolut inte legat på latsidan någon gång under säsongen är Michael Carrick – rimligen den spelare som Unitedspelarna själva den här säsongen utnämner till säsongens spelare.
Hur han står sig i jämförelse med övriga mittfältare i Europas toppligor i kategorin passningar framåt?

Ytterst välförtjänt att han fick en av sex platser i nomineringarna till PFA Player of the Year-awards tillsammans med RvP, Suarez, Bale, Mata och Hazard.
Han kommer givetvis inte att vinna, men han är given i säsongens lag vilket inte är fy skam.
Saknas på listan: Leighton Baines (förslagsvis före Eden Hazard)
Vinner: Sannolikt Luis Suarez.
* I Young Player of the Year-kategorin saknas av någon anledning Rafael och även DDG skulle mycket väl ha kunnat leta sig in där. På listan återfinner vi istället förutom Welbeck även Bale, Hazard, Benteke, Lukaku och Wilshere.
Vinner: Sannolikt Gareth Bale.
Ingen cityspelare här heller – och till och med jag kan sakna en sån som Nastasic som faktiskt haft en kanonsäsong.
* Det var ett märkligt byte att plocka av Kagawa mot West Ham. I dag förklarade Fergie att han gjorde fel.
“I’d already given the fourth official the card, Chicha was standing on the touchline and then we scored the second goal. I think if I’d have changed my decision then we would have won it. Shinji was doing really well but unfortunately he came off. Chicha came on simply because you always think he’ll get a chance in the game. At that point we wanted to win it and you make decisions like that that maybe are not fair.
Bra av SAF att erkänna, men samtidigt underligt att han inte ändrade sig. Han måste ju också ha haft feeling för att Kagawa kunde ha vunnit matchen för United.
* Ashley Youngs stats för 2012/2013:
Mål: 0
Assists: 3
Skador: 5.
 
Registrera dig på Expekt.com och få upp till 1000 SEK i insättningsbonus!

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna