Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Report: United vs Liverpool

12-2 på fyra matcher är mitt facit på Old Trafford. Suarez reducering är enda spelmålet jag sett United släppa in på sex timmars spel där.
Det kändes onödigt att låta den lille märklige mannen göra det och det var nagelbitande sista tio även om det inte var jättechanser som matades in mot De Gea.
Vi märkte som sagt ingenting av Suarez-Evra-grejen. Vi satt på andra sidan och tyckte att det såg ut som om dom kramade om varandra. Märkligt vilken skillnad det kan vara att se matchen på plats och se den framför tv:n.
Samtidigt ganska skönt att bara kunna fokusera på spelet istället för att ha andra saker i skallen.
Ska bli intressant att se den på tv (21.oo i kväll) och konstatera hur annorlunda det är.
För så här såg jag det:
Bäst:

  • Paul Scholes. Ibland såg det ut som att han stod helt ensam i mittens rike och bestämde helt och hållet tempot i matchen.
  • Rio d.ä. Magnifik, helt enormt bra.
  • Stämningen. Det går inte fram i tv att det låter nästan hela tiden. Dock ingen ”You are my Solskjaer”.
  • Sikten. Man ser fantastiskt bra från så oerhört många håll på OT. Imponerande.
  • Rafael mosade Andy Carroll i minst två luftdueller. Det skiljer två decimeter, minst, mellan dom. Magi.
Bra:
  • Wayne Rooney. Några bollar och mottagningar var … wow.
  • Jonny Evans. Hade ett scary moment där han dribblade och tappade bollen och egentligen var det väl han som skulle ha rensat den bollen som ramlade på Rio och gav Pool 1-2.
  • Welbecks slit. Viktigt.
Inte hundra:
  • Att vi slutade spela efter 2-0. Hade gärna sett full satsning på 3-0. Men det är jag det.
Annars:
  • Inga byten! Satt och väntade och väntade och väntade. Helt bisarrt att ingen kom in. Läste mig till att det var fem år sedan Fergie inte gjorde några byten.
  • Många engelsmän är oerhört trevliga även när dom är arga. Stod bredvid en man i baren i OT:s innandöme och väntade på att bli servade. Då gled en annan man in och beställde före. Mannen bredvid mig blev förbaskad. På ett artigt sätt. ”Seriously?!” sa han till trängaren. ”That’s just not … polite!”. Briljant.
  • Liverpool var fan inte bra. Herregud. Henderson!? Carroll?! Downing?! Sjukt att så mycket pengar kan köpa så lite kvalitet.
  • Vi väntade en timme, en och en halv, efter fajten innan vi tog metron till city. Ändå var det packat. Och härlig stämning med en vagn som sjöng Unitedlåtar.

* Jag åkte med en Liverpool-supportande vän och vi hade våra diskussioner om Suarez. Efter att ha sett Match of the Day kunde vi ändå vara överens om att det inte var särskilt smart av den lille sydamerikanen att dissa fransosen. Och i går kom ursäkterna från alla håll.
Tänk att det tagit sån tid för dom. Och oj, vad förnedrande för både Dalglish och Luis att cheferna säger åt dom på skarpen att dom betett sig illa. Ian Ayre tog i från tårna med sitt ”extremely disappointed” och kallade Suarez för lögnare. Det är jäkligt hårda ord och på tiden. Synd att det dröjt så många månader innan dom tagit sitt förnuft till fånga på Anfield.
Ryktas – givetvis – om att anfallaren kan vara på väg bort. Skulle inte förvåna mig alls. Bäst för många parter.
Jag undrar om Liverpoolfansen som försvarar Suarez i allt och alla aktioner han gör är i majoritet eller om det är minoreten som syns mest med sin bisarra logik. I lördags försökte fansen få fram, via några stillbilder, att det var Evra som inte ville skaka Suarez hand.
På gränsen till fanatism är vad det är och jag kan inte förstå varför. Hade det varit en Liverpoolegend så hade jag haft aningen större förståelse för att man inte kan se honom göra något fel.
Dessutom trodde jag att det som hände på planen stannade på planen.
Jonathan Evans var en av 99,9 procent av fotbollsvärlden som var besviken på den uteblivna handskakningen.
Inte ens Alan Hansen kunde försvara sin gamla klubb heller. Måste ha svidit i hans själ. Tyvärr försvarar han ju sin polare Dalglish, men det går ju inte att få allt.
Hansen säger också att det är ”no way that the club will get rid of him.” Det återstår att se.
* Noterar nu att Glenn Hysén inte skrivit en rad på twitter om matchen.
Stackar’n.
* Ajax på torsdag! Berba-time! Känns aningen hetare än en ligacupfajt. Kanske fem procent varmare. Men Berba kan få en mjuklass att börja brinna om han är på spelhumör.
* Utsikten:

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna