Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

35 hours and counting …

I går sköts kulan upp i luften efter nästan tre månader onödig vila.
I dag skjuter plastklubbarna den vidare och i morgon är det dags för de riktiga pojkarna att gå in i säsongen.
Vi går in i säsongen med den starkaste offensiv jag kan minnas att jag har upplevt den här sidan millennieskiftet. Kagawa, Valencia, Nani, Berbatov, van Persie, Rooney, Chicharito, Young, Welbeck … Att förlora titeln på målskillnad i maj sved verkligen för Alexander Chapman F.
Han vill verkligen försäkra sig om att slippa en upprepning:
”It was the first time anyone has beaten us on goal difference. It cost us the league and it won’t happen again, trust me on that.”
Inför Everton ska det bli så spännande att det knappt går att andas de närmaste 35 timmarna att se hur han formerar offensiven. Vi kan i alla fall redan nu räkna bort både Chicharito och Berbatov från startelvan.
Förra säsongen mötte vi Everton direkt efter 1-6 mot en annan klubb från stan och körde med:
DDG – Jones, Vida, Evans, Evra – Cleverley, Park, Fletcher – Welbeck, Hernandez, Rooney. Det gav en 1-0-seger i en jämn match.
Det borde rimligen bli en lika offensiv uppställning med tanke på alternativen framåt och bristen på alternativ längre bak i leden. Jag tvivlar på att van Persie och Kagawa startar. van Persie lär få några träningar till på sig och intrycket jag fått på försäsongen är att Kagawa ska slussas in. Welbeck har stort förtroende hos SAF och jag ser honom som förstavalet bredvid/framför Rooney på Goodison.
Det ger mig denna uppställning, förutsatt att Rio inte ljuger om att han tränade och att tidningarna ljuger om att han är skadad:

DDG

Valencia – Rio – Vida – Evra

Nani – Carrick – 1) Cleverley/ 2) Scholes/ 3) Ando 4) Giggs – Young

Rooney

Welbeck

Rafael är tillgänglig, men med tanke på att han gjort exakt noll minuter på försäsongen så lär Valencia gå före och då blir det per automatiks Nanis plats på högeryttern. Carrick får förstås gå ner på Rios plats om denne är skadad, annars känns han given på innerfältet. Det största frågetecknet är vem som ska spela bredvid honom. Anderson har bitvis sett okej ut, men nej. Scholes är Scholes, men Everton borta – nej. Giggs lär knappast starta matcher alls denna säsong så han är fjärdevalet i mina ögon. Jag tror faktiskt att Fergie väljer att satsa på kvickhet och Tompa C. Clevz var bra i OS, han var mycket bra i sin Englands-debut mot italienarna och han är en spelartyp som behövs i ett snabbt omställningsspel.
* Såg en del från Arse-Sunderland och WBA-Pool och Newcastle-Spurs i går. Det var ingen kanonfotboll på något håll och egentligen inga överraskningar alls i de matcherna.
Mer än att vinkeln från Arse-matchen egentligen var utstakad på förhand: ingen van Persie = inga mål.
Och på Hawthorns fortsatte Suarez sin inslagna väg från förra säsongen och brände lägen. Han har lite Andy Cole över sig på det sättet. No other comparisons.
* Rio sägs alltså i en del brittiska tidningar vara borta från spel på Goodison. Telegraph säger att han kan vara borta i en månad.
Daily Star påstår att han skadade sig i fredags och inte tränade i går och missar matchen.
Själv påstår han att han tränat:

Hur vi ska tolka det?
Tja, Rio kan ju faktiskt ha fått det som populärt kallas för ”känningar” i någon del av kroppen och tränat en annan del av kroppen.
Alternativt så blåljuger blaskorna.
Jag hoppas på det sistnämnda. Annars är det bisarra igång ens innan ligan är igång: Vi står i så fall utan FYRA mittbackar i Jones, Rio, Evans och Smalling.
Gör vi det kan vi köra den här elvan i morgon kväll i stället.

DDG

Vida – Evra

Valencia – Cleverley – Nani

Kagawa – Rooney – Hernandez – Welbeck – van Persie

Knappt 35 timmar kvar.

Håll fanan högt tills dess!

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna