Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

So, Arsenal it is


Det var förra säsongens clou. Det var definitivt den största käftsmäll United delat ut mot en gammal trätobroder under min livstid.
8-2 på Old Trafford mot Arsene Wenger och hans grodätargäng glöms inte utan assistans av antingen en jävla massa substanser eller en sjukdomshärjad hjärna.
Det var fotbollsslakt när den är som allra roligast.
I morgon kommer Arsenal åter till scenen för sin största förnedring under Arsene Wengers ledning. Jag förutspår ingen upprepning, det är ingen som gör, men jag förutsätter att Wenger gör som han allt som oftast gör efter ett besök i Englands coolaste stad nuförtiden: Reser hem med ännu en rynka, bortförklaringar en masse och helt utan poänglös.
Så vilka ska se till att det blir verklighet?
Låt oss ta en titt.
Efter söndagens Chelsea-match bytte Fergie ut tio man till cupfajten – bara Rafael återstod. Det är inte omöjligt att han kör samma procedur igen. Vi kan börja med de självklara startarna i morgon:

DDG

Rafael – Rio – Evans – Evra

Valencia – Carrick

Rooney

van Persie

Det ger oss två öppna platser att slåss om och där hittar vi: Welbeck, Scholes, Anderson, Fletcher, Nani, Cleverley, Bebe, Giggs och Young. Allt hänger här på wings or no wings och här är frågan hur mycket hänsyn Alexander till Arsenes uppställning.

Jag hoppas förstås att han högaktningsfullt skiter i det och går all in för att komma så nära förra årets förnedring som möjligt.

Men det gör han inte.

Jag tror att han dunkar in Scholes bredvid Carrick och kör Ashley Young (2+3 i 8-2-segern). Alltså nästan en kopia av första Stamford Bridge-matchen. Vi bygger klart:

DDG

Rafael – Rio – Evans – Evra

Valencia – Carrick – Scholes – Young

Rooney

van Persie

Det är så nära en förstauppställning vi kan komma med en 4-2-3-1-/4-5-1-/4-4-1-1-variant i dagsläget. Scholes bara måste vara gjuten med tanke på att han stått över både oljekamperna. Jag kan inte tänka mig att Fergie ställer över honom igen även om Cleverley nog börjar putta rejält i rumpan på vår älskade Ginger Prince.

Anderson då?

Tre assist och allmänt riktigt jävla bra spel visar vilken hög nivå han kan hålla när han är på det humöret. Tyvärr är han ju ingen slim fit á la Giggs och det ligger honom garanterat i fatet när Fergie funderat fram sin startelva tills i morgon.

* Maj 2009 tog Arsenal poäng på Old Trafford senast.
Det var ett kryss som inte gjorde ont – vi säkrade ju som ni minns ligaguldet på det.
Senaste gången Arsenal gjorde oss riktigt illa på vår hemmaplan var hösten 2006 då Adebayor avgjorde i slutet (Trivia på det: Vi har sex spelare kvar från den matchen – Arsenal bara Rosicky).
Vi har faktiskt sex vinster och 18-3 i målskillnad på de sex senaste mötena med grodätarna framför Stretford End. Arse är med andra ord inget bogey team för oss och ryggmärgen skriker att det inte finns något annat än tre poäng i morgon.
* Wenger tänker inte på revansch, påstår han.
”I will not mention last season’s result at all ahead of this game because ninety per cent of the players who will play on Saturday have did play at Old Trafford last season. Of course, there is an emotional aspect to a result like that, but revenge is not something I think about in this game. On a footballing front, I don’t think you give too much importance to a result like that.
Sista meningen är intressant. Alla som har spelat fotboll på någon nivå där man möter samma lag två år i rad på samma plats och återvänder till en plan där man smulades sönder med 8-2 året innan … ja, ni vet förstås att det sitter i skallen. Det här är förstås den gamle grodätarens försök att psykologiskt toppa sina spelare och få dem att tro att ”2-8 i röven betyder nada”.
Fast det betyder allt.
* Det som talar emot en upprepning av 8-2 är förstås att Wenger inte har samma skadelista på samma viktiga spelare och att han har fler att välja på nu. Inte många som startade den där förnedringsdagen lär börja i morgon. Kanske bara ett par.
* Tänk att den här bloggen en gång i tiden hoppades att vi skulle värva Joe Cole på fri transfer. Tänk att Liverpool gick på det, på samma sätt som när det ryktades om Henderson till United, och tog in Cole och gav honom drygt en mille i veckan.
Oh my God.
Brendan Rodgers har ju snart rensat ut allt gammalt bråte och tänker fortsätta med det. Det är bara Suarez och Coates av Dalglish-inköpen som Liverpool inte aktivt försöker sälja.
Being: Liverpool är inte det lättaste alla gånger. Vi lider lite med en ex-fiende. Handen på hjärtat skulle det vara roligare att fajtas med Pool om titeln än lottovinnarna från Wastelands. Förutsatt att vi visste att United alltid skulle hålla fanan högst förstås.
* Vi avslutar med en liten aptitretare.
13.45, lördag.

 

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna