Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

West Ham it is

3-2 mot Aston Villa utan att impa, 0-1 mot Norwich med en remarkabelt bedrövlig insats och 3-1 mot QPR sedan det krävts ett 0-1-mål för att få fart på trupperna under en intensiv kvart.
Det är svårt att veta hur man ska se på West Ham hemma efter den där raden.
Vi får i alla fall utgå ifrån två punkter:

  1. Det skulle vara gott med ett tidigt West Ham-mål.
  2. Anderson, som nu får chansen från start, kommer att vara bedrövlig.

När vi har det klart för oss kan vi börja koncentrera oss på uppgiften: Att wipe Big Sams manskap from the face of the earth. Jag avskyr som bekant Big Sam (inte personligen naturligtvis eftersom jag inte sprungit på honom särskilt många gånger) och hans fotboll.
Det är gammalmodigt, trist och hör inte hemma 2012.
Därför vore det extra skönt att ÄNTLIGEN bjuda på en formidabel överkörning. Att efter 0-1 bara mosa. 1-1 – boom. 2-1 – boom. 3-1 – booom … and so on.
Men eftersom jag hoppats på en slakt några gånger i höst utan att få gensvar så vågar jag inte göra det längre. Vi spelar aldrig skjortan av motståndarna en hel match – eller ens en hel halvlek – längre, det är bara att inse. Så länge vi vinner betyder det förstås inte ett skvatt förutom att blodtrycket ligger på aningen fel nivå.
Fem rätt senast – revanschens timma är slagen:

DDG

Jones – Smalling – Evans – Evra

Valencia – Carrick – Anderson – Welbeck

Rooney

RvP

De Gea borde rimligen vara tillbaka som etta eftersom han satt på bänken senast. Rio lär vila när det vankas midweek game och det vore intressant att se Smalling – Evans. Rafael får också en paus här till förmån för Philip.

På mittfältet har Fergie lovat Ando en start och med tanke på att Carrick vilade (!) mot QPR finns det väl ingen tvekan om att dessa herrar gör sällskap centralt, speciellt med Scholes avstängd och gubben kan bara inte våga sätta Giggs bredvid Carrick en gång till. Valencia är tveksam, men det tolkar jag som ”redo”.

I övrigt: Ashley Young har fått tillräckligt med chanser nu och då Nani är skadad ser jag Welbeck eller Cleverley som alternativ. Och med tanke på vilken förkärlek Fergie har för Welbz och hur ogärna han startar Cleverley blir det den nyblivna 22-åringen som får the nod.

Framåt?

Kom igen.

Chicharito är ingen startspelare och nu är det dags för Rooney att krossa.

* West Ham då?

Överraskande åtta? Nej, egentligen inte. Big Sams dödgrävarfotboll lyckas ibland och dom har en del lirare som kan sparka boll, framförallt Mark Noble och Diamé (och ibland även Matt Jarvis), och Kevin Nolan brukar gilla att spela mot United. Gissningsvis är det Nolan som gör 0-1.

* Big Sam ger sig på Uniteds försvarslinje. Hyfsad tändvätska för Evans & co.

Samtidigt säger Rooney att United måste se upp med Andy Carroll.

* Matchen visas för övrigt helt logiskt på Viasat Premier League Extra 7.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna