Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Berba’s coming home

Kliniskt?
Nej.
Snyggt?
Nej.
Straffmiss av Rooney?
Japp.
Vidare i världens äldsta cup?
Japp.
Mästerligt:

  • Att United kan switcha tio man och ha den här uppställningen.

Fredagsmysklass:

  • Mittförsvaret. Chris Smalling och Phil Jones skötte allt med bravur. Framförallt Smalling imponerade storligen och Evans ska nog ge fan i att gå sönder fler gånger i vår om han vill ligga före i hierarkin.
  • Ryan Giggs. Vår störste spelare någonsin fortsätter att överraska, 82 år gammal i november. Löpningen innan straffen förde tankarna tillbaka till en annan FA-cupmatch, för 14 år sedan. Skönt att se att han fortfarande är snabbare med bollen än utan. 93 år gammal.
  • Nollan igen. Viktigt, speciellt med tanke på att som sagt fyra av fem från helgen byttes ut.
  • Senast vi inte gjorde mål mot inhemskt motstånd på Old Trafford var mot Leeds för tre år sedan.

Gottgottigott:

  • Rafael är den nye Evra. Dels till sättet han spelar på, han har den energi och frejdighet Patte hade när han stod på toppen. Och dels då han är den som inte får vila. Alla andra var utbytta sen Pool med tanke på Spurs på söndag.
  • 1-0-målet. Passningen! Mottagningen! (och avslutet, enligt ITV:s ”expert” Andy Townsend som utbrast ”that’s a good finish from Wayne Rooney”, vilket ju var att salta det rätt mycket då det var ett av de tristare mål jag sett oss göra på länge)

Nej:

  • Alltså, Alex Büttner är en frisk fläkt och en publikfriare, men jag väntar fortfarande på att bli övertygad om att han är mer än en reservlagsspelare hos oss.
  • Hernandez miss i 48:e. Trodde knappt mina ögon. Han är ursäktad en sån miss per säsong.
  • Lite väl passivt första 30 av andra halvlek. Ingen geist, ingen passion. Och så fick dom ju avsluta inför halvfulla läktare också.


NEJ!

  • Vi kan inte haft ett sämre förstaval som straffskytt ever tidigare. Bruce, Irwin, Cantona, van Nistelrooy fattar ingenting när dom ser Wayne Och hur han kan gå fram och skjuta när han inte spelat en match på över tre veckor och precis avverkat 80 minuter i comebacken? Speciellt när Giggs finns på planen. Som Fergie sa i november: ”I think our best penalty taker is probably Giggs. I can only ever remember him missing one, in an FA Cup penalty shoot-out against Southampton [in February 1992]. But Ryan doesn’t play every week, so I would have to bring him on like in those American football games.” Rooney har nu satt 18 av 27 straffar – 2 av 3 således. (Inte alls arg över att jag satte en hundring till 5 x på att vi skulle göra mål på straff i kväll, nej då).

Annars:

  • Hur tänker Paul Scholes när hans gamle mittfältskollega byter roll, blir innermittfältare och startar före honom i en sån här match? Svårt att se det motsatta hända, att Scholes skulle bli ytter och snuva Giggs på en plats. Som jag skrev efter Liverpool: Han gör sitt andra och sista upplopp som elitspelare.
  • Giggs brukar som bekant förlänga sitt kontrakt med ett år när vi kommer till januari. Så också i år enligt hans tränare. Efter en sån här match visar han verkligen att han inte bara är en kulturbärare i omklädningsrummet.
  • 16-delsfinal mot Berbatov nästa lördag på Old Trafford klockan 18.30.
  • Läste rykten i Red Issue om att United egentligen inte ville ha Phil Jones utan var betydligt mer taggade på att få tag i franske superlöftet Raphael Varane i stället. När Jones spelar som han gjorde i dag känns det som ett schysst andrahandsval.
  • Carrick inbytt! Det händer nästan lika sällan som det händer Rio Ferdinand. Eller kanske inte riktigt, men nästan. Första inhoppet denna säsong och förra kan det inte ha blivit mer än ett par.
  • Fergie inför matchen: ”There won’t be many changes really.” Nejdå, bara tio byten. Jag satte faktiskt nio av de elva i min första elva häromdagen, men lurades lite av hans utspel i går och hamnade på sju rätt i förmiddags. Att han orkar köra mind games fortfarande imponerar. Men hjälper dom verkligen? Tveksamt. Även om han uttryckte den där meningen så var blaskorna fulla av ”Fergie expected to ring changes”. Kanske än mer imponerande att han orkar med tanke på att vi inte tror på ett ord han säger om laguttagningarna längre.
Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna