Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

QPR it is

Harry Redknapp kom som en frälsare till Queens Park Rangers.
Han har sett till att dom är längre från räddning än dom var under Mark Hughes.
Dock så möter hans QPR United i hyfsat rätt läge. United har mycket fokus på Real Madrid, complacency kan kicka in och QPR slåss för sitt liv.
Det som talar emot Londonlaget, förutom att de bara har vunnit två matcher, är att de här grabbarna inte har några som helst QPR-hjärtan och i princip bara spelar för en större plånbok.
Tombolahjulet är näst intill omöjligt att snurra för en utomstående i dessa dagar, får man sex-sju namn rätt är man nöjd. Och som jag skrivit tidigare är det luriga dagar då Fergie inte har råd att ha rostiga lirare till Real, men samtidigt lär han väga av vilka han ska våga riskera. Dessutom är det tio dagar sedan senaste starten för en del av spelarna.
Så egentligen är det här det ultimativa (har för mig att min svenskalärare sa att det heter så) testet för Fergies tombolahand. Ska laget som spelar i morgon vara det som startar mot Real? Ska han låta resten av gubbarna vila mot Norwich, eller byta in några av dem sista halvtimmen då? Vad händer?
Med QPR nu och Norwich nästa helg är det på papperet två givna trepoängare, men jag oroar mig mer för morgondagen än för kanariefåglarna. Redknapp är ett potentiellt bananskal, framförallt för en klubb av Uniteds status. 0-0 mot Blackburn borta för några säsonger sedan, 0-1 mot Wigan förra … det här är den säsongens motsvarighet.
Så jag misstänker att Alexander mönstrar detta för att försöka hålla tolv poängs marginal:

DDG

Rafael – Rio – Evans – Evra

Carrick – Cleverley

Nani – Kagawa – Young

RvP

 Varför? Fergie verkar verkligen ha bestämt sig med all önskvärd tydlighet att DDG ska stå hela tiden nu. Lindegaard är ibland inte ens på bänken och kan nog få leta efter grönare gräs i sommar.
I backlinjen har SAF antytt att Rio-Vidic är ett minne blott och med tanke på att både Rio och Evans vilade senast så tar jag ingen vild chansning med just dessa i mitten. Rafael, Evra och Carrick har vilat klart för säsongen.
Resterande lag känns på förhand helt klockrent i min skalle om nu Rooney inte är så pass fit att han startar (han är garanterat på bänken trots bihåletramset). Nani var så pass bra att han bör starta och speciellt med tanke på Fergies kärleksförklaring i går kväll, Ashley Young måste spelas i någorlunda form och Kagawa vilade senast, precis som RvP.
* QPR har inte slagit United sedan nyårsdagen 1992.
Det lär inte hända i morgon heller. Det jag är orolig över är att Julio César (något tveksam till spel dock) gör en monstermatch och fixar kryss.
* I och med att United valde att gå till kvarten i FA-cupen, och inte förlägga matchen till London, blir mitt besök i huvudstaden om två veckor aningen fattigare då West Ham-MUFC flyttats.
Dock känns det bra att ha fixat plåtar till Millwall-Blackburn den helgen i stället. Har länge velat åka till The Den och uppleva den live och förhoppningsvis kokar det trots att det bara är Blackburn på andra sidan. Det handlar trots allt om en semifinalplats i FA-cupen och så småningom en finalrepris från 2004.
* Det slog mig nu att vi kan leda med 15 poäng i morgon kväll.
Otäck känsla. Känns som att jag måste anti-jinx-lira på QPR och city.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna