Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Woodward om akademin, biljetter, Kina och löner

Ed Woodward, tillsammans med andra ledande personer, höll idag konferenssamtal med investerare. Detta i samband med att Manchester United tidigare under dagen presenterade det ekonomiska resultatet för det andra kvartalet och det första halvåret i räkenskapsåret 2015/16.

  • Sammanfattning: Den finansiella prestationen var väldigt bra, med rekordintäkter. Premier League är nu i stort sett klara med förhandlingarna om de internationella teverättigheterna för de kommande tre åren, med en förväntad ökning på omkring 40 procent. United har under perioden annonserat ett antal nya samarbetspartners.
  • Samarbetet med HCL går framåt med och man håller nu på med produktdesign. Detta torde i framtiden bland annat leda till en ny hemsida.
  • Prognosen för EBITDA för räkenskapsåret har förbättrats sedan senaste kvartalsrapporten. Detta beror primärt på tre saker: (1) De engelska lagen fick mer pengar än väntat för sitt Champions League-spel. (2) Lägre spelarkostnader. (3) Timing av kontrakt för anställda.
  • Om Kina: Det kan påverka, men det är svårt att förutse vilken påverkan det kommer att ha. Woodward menar att det kan vara en extra marknad om United vill sälja spelare.
  • Lönekostnaderna bör öka de kommande kvartalen, bland annat då en del spelarkontrakt förväntas förnyas. Spelarkontrakten har klausuler för Champions League-spel, varvid lönekostnaderna skulle minska markant om United missar Champions League [dock näppeligen i samma utsträckning som intäktsminskningen som skulle komma av uteblivet Champions League-spel, red. anm.].
  • Biljettfrågan: Woodward vill inte kommentera andra klubbar. Premier League kollar på att hjälpa bortasupportrar, diskussioner pågår och bortasupportrarna kommer få det bättre. United jobbar med supportrar, bland annat MUST, för att förbättra för supportrarna. Att United har fryst säsongskortspriserna i fem år är en guide för hur man kommer att agera framgent.
  • Spelarkostnad (varför kan till exempel Leicester nå stora framgångar med små medel): Leicester är en fantastisk referenspunkt. United söker kvalitet baserat på scouting och analys på träningsplanen. Sedan försöker man göra de bästa affärerna. Vissa klubbar köper för att utveckla medan större klubbar framför allt satsar på spelare som ska kunna leverera direkt.
  • Om akademin: Akademin fortsätter att vara klubbens hjärta och själ, det är en del av klubbens DNA. Då Brian McClair lämnade klubben valde man att göra en omfattande genomgång av akademin. Den genomgången är nu i stort sett klar och United kommer att annonsera nyanställningar inom kort. Gällande spelarutveckling är United fortsatt ledande. Även när det gäller att ge spelare chansen i a-laget ligger United i framkant.
  • Under konferenssamtalet ställdes inga frågor om Louis van Gaals framtid.
Res med oss till Manchester!
Delat huvudansvarig på Muss.se. Manc i hjärtat. Envis besserwisser. Tycker att alla fotbollsspelare borde vara som Eric Cantona.

Senaste artiklarna