U23: Manchester United - Brighton & Hove Albion 2-1
Zidane Iqbal säkrade första segern på tilläggstid

Manchester Uniteds U23-lag tog under dagen emot Brighton hemma på Leigh Sports Village, där man hoppades på att kunna ta sin första seger för säsongen, och så blev det. Slutresultatet skrivs 2-1 till United efter mål från Anthony Elanga och Zidane Iqbal.

Matchen visades tyvärr inte på teve och rapporterna var mycket få.

Dock kan vi konstatera att Manchester United tog sin första seger för säsongen i ligan, men den satt långt inne. Neil Wood tog ut en stark startelva som bestod utav Dean Henderson och Phil Jones, som försöker att hitta matchform.

Även Anthony Elanga fick spela från start, och bildade anfall tillsammans med Shoretire, Fernandez och Hugill. Vi noterar dock att Hannibal saknades i truppen.

Vi fick vänta till den 43:e minuten för det första målet i matchen, som kom när Anthony Elanga säkert slog in en straffspark, som han själv fixade, i det vänstra krysset.

Resultatet stod sig in i halvtidsvilan och enligt rapporter så såg Jones och Mengi starka ut, samtidigt som Elanga ska ha varit farligt i kontringsspelet, men utöver det så ska det inte ha funnits speciellt många chanser för något av lagen.

Brighton kvitterade dock i den 64:e minuten genom Tolaj, och enligt rapporter så ska det ha varit välförtjänt. United ska ha haft svårt att ta hand om bollen i de defensiva positionerna och förlitat sig på långbollar.

Men sedan kom segermålet i den 91:a minuten genom inhopparen Zidane Iqbal och den första vinsten för säsongen var ett faktum.

Nu får vi hoppas att detta kan vara en vändpunkt efter den oerhört tuffa starten man har haft på denna säsongen.