Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Henriquez till Wigan på lån

Uniteds chilenska anfallare Angelo Henriquez har blivit utlånad till Wigan resten av säsongen.

Den 18 årige anfallaren, som hämtades in från Universidad de Chile i somras, kommer att spela för Wigan resten av säsongen. Henriquez har hunnit med sex stycken matcher för Uniteds U21 och reserver, varav han har gjort mål i två av dessa matcher. Han har även hunnit debutera för Chiles a-landslag där han hamnade i målprotokollet direkt.

Wigans tränare Roberto Martinez är givetvis nöjd med nyförvärvet: ”Vi är väldigt exalterade över Henriquez eftersom han är väldigt ung med en stor potential; han är en målskytt med smart rörelsemönster och han hade en mycket framgångsrik tid i sin gamla klubb i Chile.”

Även huvudpersonen själv är nöjd med sin tillfälliga flytt: ”Det är en fantastisk chans för mig, och jag är väldigt glad att managern gett mig en chans att visa vad jag kan. Nu måste jag jobba hårt för att ta en plats i laget.”

Henriquez kan debutera redan på lördag när Wigan tar emot Bournemouth i FA-cupen. Han kommer att spela i tröja nummer 11.

Källa: wiganlatics.co.uk

Res med oss till Manchester!
25+. Från Pajala. Skriver om reserver/juniorer på Muss.se och går under namnet mufc på forumet. Har ni frågor? Tveka då inte att lämna en kommentar i artikeln. Följ Mikael på Twitter: @mikaelkrekula.

Senaste artiklarna