Spelarbetyg: Manchester United – Southampton

Efter en lång pina i andra halvlek kunde trots allt United göra det dem är bäst på, vinna matcher. Första halvlek var stundtals väldigt bra och vissa anfall höll yppersta världsklass. Rooney tillbaka i målform då han nätade två gånger och fastställde slutresultatet till 2-1. Vi passade även på att utöka avståndet till City om någon nu skulle ha missat det.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
5,5

Hamnade i trubbel redan efter 3 minuter efter Carricks dåliga hemåtpassning. Var feg i duellen mot Rodriguez. Spelade upp sig men släppte återigen konstiga returer.

Phil Jones
7

Spelade högerback för dagen. Bra i första halvlek med fina överlapp och god kvalité i sina inlägg. Fick gå upp på innermittfältet i slutet av matchen.

Chris Smalling
5,5

Utbytt 63′. Kändes vilsen långa stunder i matchen. Vidic fick ta ansvar för Smalling några gånger. De långa uppspelen var inte alls var dem borde vara.

Nemanja Vidic
6,5

Hade fina bataljer mot Lambert. Visade prov på goda ledaregenskaper och markerade mot lagkamrater.

Patrice Evra
7

Assist. Märktes inte så mycket i spelet. Gjorde inte bort sig i defensiven och låg bakom segermålet med sin nick till Rooney.

Danny Welbeck
6

Står för några fina prestationer med snabba fötter. Osynlig långa stunder på kanten och visst är det inte rätt position för Danny. Godkänd insats.

Michael Carrick
6

Dåligt ingripande i början av matchen med hemåtpassningen till De Gea. Kommer aldrig riktigt in i matchen men täcker mycket ytor och vann mycket andrabollar idag.

Anderson
5

Utbytt 68′. Kom inte alls upp i sin normala standard idag. Missade väldigt många avgörande passningar och tappade mycket boll. Nya tag Anderson.

Shinji Kagawa
7,5

Utbytt 73′. Assist. Första halvlek var Kagawa långa stunder byggnadsstenen i offensiven. Hittar mycket fria ytor och har en underbar bollbehandling. Kom inte med i spelet på samma sätt i andra halvlek och blev senare utbytt.

Wayne Rooney
8

2 mål. En pigg Rooney hade bra utdelning i första halvlek med två baljor. Var delaktig framför allt i det offensiva spelet och är svår för motståndarna att hålla koll på. Tröttnade i andra halvlek men jobbade föredömligt.

Robin Van Persie
6

Hade ingen rolig dag på jobbet. Sprang i djupled väldigt mycket men fick inte alls lika mycket uträttat som vi har vant oss vid. Nickade en boll som Boruc gjorde en kanonräddning på. Nicken efter gick i mål men vinkades felaktigt av för offside.