Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United > England

Det går inte att påpeka för ofta: United utklassar ju all landslagsfotboll. För oss som är die hard-klubblagsfans är det svårt att föreställa sig att ha samma känslor för ett landslag. Det är nog inte möjligt. Så klart.
Men det som är roligt med framförallt engelsk landslagsfotboll är när vi ser Unitedspelare göra sina debuter för Three Lions. I kväll kan det mycket väl ske – två gånger om. Chris Smalling är ju landets bäste högerback (upp med handen om du kunde ha gissat det i maj) och Phil Jones är perfekt som partner bredvid Big Man Terry.
Såna debuter värmer i dessa uppehållstider.
* Owen Hargreaves snackade inte om United i sitt första snack med plastklubben.
Det hedrar honom – trots allt – att han säger att hans enda anledning till att han hoppar på plastklubbs-tåget är att ”I’ve lived in Manchester for four years”.
Sen snackade om Bayern och frågeställaren hade, pinsamt nog, ingen aning om att Hargreaves inte platsade i deras Champions League-trupp.
* Deadlinen innehöll inga Unitedtransfers. Det visade sig att Sneijder och klubben pratat en hel del, men när Eto’o lämnade för Dagestan (fullt förståeligt i min värld, han har ju vunnit allt och är 30 bast) kunde inte Moratti släppa holländaren också.
Det märkligaste i min värld är att Tomasz Kuszczak blir kvar. Han är ju fjärdekeeper och i sommar går EM i hans hemland. Ville verkligen INGEN ha honom? Karl’n är ju kapabel – annars hade inte Fergie köpt och spelat honom när det behövdes.
Inte heller Kiko eller Mame Biram försvann, inte ens till utlåning. Nu är det ju inte för sent för dom att gå till en Championship-klubb, men kom igen … Mame Biram har ingen framtid hos United. Det har nog inte Macheda heller. Dom är femte- och sjätteval bredvid Rooney (det tycker ni också att döma av omröstningen till höger) och sitter just nu och undrar hur kul det ska bli med reservlagssparkande i höst.
* I kväll kan England starta med fyra Unitedspelare: Smalling, Young, Jones och Rooney. Känns bra mycket bättre på något sätt än när det bara var Rooney ett tag.
* Vad gör Michael Carrick nuförtiden?
Han spelar inte fotboll i alla fall och om jag inte såg helt galet så knatade han ut från bussen i DHL-träningsoverall inför mötet med Arse i söndags.
* Även Darron Gibson blir kvar sen han gjorde illa foten häromveckan. Det ryktades lite om Aston Villa, men det blev ingenting av med det. Trist för honom för det blir reservlaget – igen – när han kommer tillbaka.
* Att Fergie ville ha Sneijder visar ju att han inte är helt nöjd med sin mittfältsuppsättning. Nu hänger mycket på att Fletcher kommer tillbaka i fin gammal form. Det behövs eftersom våra mittfältare har en tendens att gå sönder rätt ofta.
* Själv passar jag in semestern i landslagsuppehållet och drar till Mallorca en vecka.
Självklart håller jag kollen även därifrån, men inte lika noggrant.
Ciao.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna