Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Gerrard, Berba och Elfsborg

Jag snackade med en kollega som håller på Liverpool (det kryllar av dom) om just det här häromdagen.
Det vore så himla härligt om han aldrig vann ligan – och mycket pekar på att det blir så. Innerst inne ångrar han nog att han inte tog klivet till Chelsea den där gången när kontraktet låg och väntade.
Är det någon jag inte unnar ett ligaguld så är det Gerrard.
* Dimitar Berbatov borde om världen är som den ska lämna oss i januari. Det har ryktats om PSG tidigare, nu är det Sammy Eto’os älskade Anzhi som sägs vilja ha bulgaren.
Ovärdigt om Berba skulle flytta dit, men jag skulle förstå honom. Han är 31 nästa år och kan casha ut utan att skämmas för sitt kunnande.
Men värdigare karriärsavslutning skulle jag unna honom.
* IF Elfsborg, allsvenskans dyraste trupp, tvingas sälja julkalendrar. Det är dagens roligaste nyhet. Förstå när Anders Svensson går runt bland granngårdarna och ringer på dörrar.
 
 
… och så förstås: Veckans hetaste är så klart att Luis Suarez anmäls av FA. ”It is alleged that Suarez used abusive and/or insulting words and/or behaviour towards Manchester United’s Patrice Evra contrary to FA rules.  It is further alleged that this included a reference to the ethnic origin and/or colour and/or race of Patrice Evra.”
Det innebär att FA har på fötterna och enligt Mirror får Suarez MINST sex matchers avstängning om det visar sig att han är en kille som vräker ur sig rasistiska kommentarer.
Att använda försvaret att ”negrito” inte är rasistiskt i Uruguay är inte hållbart (här är en Pool-blogg som jämför det med att säga ”sweetheart”).
When in Rome, do as the Romans do, för tusan.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna