Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Wolves it is

Wolverhampton hemma.
För tre månader sedan hade vi skrattat och sagt ”minst 3-0, det här är hur lugnt som helst, kanske Rooney gör ett hattrick igen”.
I dag är det inte ens säkert att vi vinner. Så låga är vi just nu. Samtidigt är det ju inte som ett stort mörker helt plötsligt lagt sig över oss även om det känts så under veckan. Framförallt fick vi oss en rejäl knäck i samma ögonblick Marco Streller la sig över Nemanja Vidics ben och knäckte hans viktigaste beståndsdel i knät.
Wolverhampton slåss som så ofta för överlevnaden i Premier League, har en ytterst o-cool tränare och ett genomgående profillöst lag som ändå på något sätt kan vara oerhört drygt att möta. Vi torskade ju där i februari exempelvis.
Startelvan är fan omöjlig att gissa efter onsdagens Sverige-VM-1990-mot-Costa-Rica-liknande uttåg ur CL. Hur Fergie möblerar om är inte lät att sia.
Jag kör ändå:

Lindegaard

Smalling – Evans – Rio – Evra

Nani – Carrick – Fletcher – Welbeck

Rooney – Berbatov

Kommentar: Målvaktsposten har jag bara feeling för dansken. Ingenting annat motiverar honom som etta i dag. Backlinjen blir för första gången mest spännande att se. I min värld är Rio d.ä och Jones förstavalet sedan Vidics skada. Men så enkelt ska det väl inte vara. Evans är fortfarande den mest rutinerade Unitedbacken bakom Vidic och jag tror att Fergie värdesätter det högt. Förhoppningen är i alla fall att Jones inte spelar högerback fler gånger den här säsongen utan får koncentrera sig på mittbacks-/mittfältsplatsen medan Smalling kör höger-/mittback. På mitten var Nani bra i Schweiz. Carrick är numera gjuten som etta centralt och det skulle förvåna mig mycket om inte Fletch får starta efter flera matcher utanför elvan. Young och Park är inte värda en plats så jag kan se Welbs gå in till vänster och så hoppas jag att han går all in framåt, den gamle.

1-0?

Ha!

United är skyldigt oss fans minst 4-0. Men jag förväntar mig ABSOLUT INTE en överkörning. Det vore bara en underbar överraskning.

Vinner vi inte i dag är jag helt övertygad om att ligan är körd eftersom vi inte tänker värva i januari.

* Och Daily Star köttar på utdrag ur senaste Four Four Two som sin toppnyhet i dag.

* Four Four Two har för övrigt kört sin årliga topp 100-lista i senaste numret. Hur många Unitedspelare som får plats?

Det är sex. Rio d.ä är 99:a, Hernandez är 47:a, Evra är 43:a (”It was a good 2011 for Evra” motiverar dom det med), Nani 36:a, Nemanja är 16:e och Rooney 6:a.

Sergio Busquets rankas högre än Zlatan så listan är förstås svår att ta på allvar. Men kul är den.

Och hur många lag har fler än sex spelare på listan?

Barcelona har fem av topp åtta och sammanlagt FJORTON lirare med.

Real Madrid har tolv, City nio, Bayern sju.

Chelsea har fem, Liverpool tre och Arsenal två.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna