Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rasmus Elm

Vi avhandlade Elm-ryktet tidigare här på bloggen i november. Rätt kortfattat då jag inte sett de kvaliteer i honom som en Unitedspelare bör ha.
Jag tror fortfarande inte att han är rätt man på rätt plats, men jag börjar vackla lite ju mer jag tänker efter. Grabben är nu 23 år. Han är årsbarn med en mittfältare i Manchester United som just nu går skadad. Elm har gått smygvägen och det många svenskar gör, med ett pitstop i Holland där han nu är ligans bäste spelare, medan vår käre Anderson befunnit sig i Manchester i fyra år. Anderson kom till United med en tung transfersumma (runt 200 mille) och höga förväntningar. Han har bara i perioder visat sig vara värd dels stålarna och dels förväntningarna.
Kanske hade han fått en helt annan karriärskurva om han stannat i Porto i ett par, tre säsonger till. Samtidigt går det ju inte att komma ifrån att Ando vunnit Champions League och Premier League medan Rasmus Elm har kastat inkast mot Den Haag och De Graafschap.
Elm skulle inte kosta supermycket. Hans kontrakt sträcker sig över nästa säsong. Han är en duglig spelare som med rätt guidning kan utvecklas till en mycket duglig spelare. Han har kanonfrisparkar, Rory Delap-inkast och ett bra spelsinne. Och så jobbar han hårt. En slags svensk variant på Park Ji-Sung?
Nu har ju Rasmus varit klar för Fulham, Spurs och United de senaste veckorna så den här historien kommer att ta måååånga svängar till innan det (sannolikt först) i sommar står klart var han spelar i höst. Vill Fergie ha honom säkrar han upp honom redan innan EM. Det är min feeling.
Ska bli kul att se när brittisk media drar igång med sina trummor om Elm. Dom har ju bra minnen av brorsan hans.
Eller så delar han på sig, som agent Mörk påstår. :-)

 

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna