Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Oh England, England

Inga konstigheter alls i att England åker ur ett mästerskap på straffar. Det blev nästan för mycket för dom när Montolivo missade sin straff så då skickade Roy fram en av planens – och Englands i hela EM:s – svagaste spelare i Ashley Young. Ash hade sinnesnärvaro nog att inse att han varit värdelös så han gick på kraft. Men han gick där också på en mina och när sedan Cashley bommade var det bye-bye.
Bra för United förstås som nu bara har en spelare kvar i turneringen i Nani. Resten kan åka på semester och sen komma fulltankade till en ny härlig säsong. Viktigt! Speciellt för Phil Jones som dels har ”sluppit” spela och dels fått all denna erfarenhet från ett stort mästerskap.
Noteringar från matchen annars:

  • Flera svenska journalister (från TT och Offside bland annat) dömde helt ut Danny Welbeck. Jag förstår inte alls varför. Welbz var inte sämre än någon annan och han hade flera fina touchar, slet i försvarsarbetet och skapade kanske Englands vassaste chans när han väggade med Rooney och sköt över.
  • Den Palenka-straffen från Pirlo … Jeez. I fejset på Joe Hart som ju ska vara så fantastiskt bra på straffar, men inte var särskilt nära någon. Kul förresten att Henke sa i TV4 att Pirlo bestämt sig långt innan att han skulle slå den så dagen efter att jag såg Zizou berätta om sin straff i finalen 06. ”Jag bestämde mig tio sekunder innan jag slog den”.
  • Jordan Henderson. Jag såg på fullaste allvar inte honom röra bollen. Rörde han bollen? Seriöst?
  • Straffskyttarna var ingen skräll i min värld. Tippade Gerrard, Rooney, Cole, Young och Glen J innan. Hoppas vi får veta vem som skulle ha tagit den femte. Att Bojan sitter i TV4-studion och dömer ut valet av Cole säger en del om den studion. Cole satte straffar både mot oss i finalen i Moskva 2008 och mot Bayern i finalen härommånaden. Bland annat.
  • Rooney har fortfarande inte fått göra ett helt mästerskap utvilad och i full shape. Helt bisarrt egentligen. 04 gick han sönder samtidigt som han kanske peakade, 06 var han trasig inför, 08 missade England EM, 10 gick han sönder igen och hade en värdelös uppladdning och nu var han avstängd i två matcher och hade knappt spelat på flera veckor. Så kan det vara.
  • Jordan Henderson kom in i 94:e minuten. Han bjöd på detta.
  • Pirlo mot Özil i semi. Kan bara sluta på ett sätt ändå. Özil är i mina ögon en kanske 30 procent bättre spelare.
Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna