Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Elm till United, Liverpool, Tottenham, Everton, Hamburg, Valencia

Det är tacksamt att skapa artiklar som sportjournalist under silly season. Ena dagen kan man koppla samman spelare med en klubb för att nästa dag konstatera att en annan jagar samma spelare. Ni kanske minns att jag kollade upp de engelska tidningarnas skriverier om Uniteds transfermål för en tid sedan. Det är inte många rätt – men det säljer. Själv har jag dock, och jag misstänker att jag inte är ensam, blivit så pass cynisk att jag knappt bryr mig om silly season eftersom 97 procent bara är dravel.
Titta bara på en sån som Rasmus Elm som lär få fullt upp i höst med så många lag att spela i. En stor talang med en kanonsäsong bakom sig i AZ och med ett kontrakt som går ut efter kommande säsong. Det är i princip bara att sätta ”Rasmus Elm” och valfritt topp-/mellantopplag i google-rutan för att få fram en artikel – och Sportbladet har en del. Och till slut gissar man väl rätt. Och har man flyt kan man sen skryta om att man ”avslöjade” klubbvalet.
Fast jag trodde ju att han var klar för United.
Nåväl, det finns en del läsning om Rasmus Elm till …
… Liverpool. Läs här.
… United. Läs här.
… Valencia. Läs här.
… Hamburg. Läs här.
… Tottenham. Läs här.
Fotnot: Att ”skylla på” att man hänvisar till andra medier när man har fel … nja, det håller inte. Har man rätt påstår man att man avslöjat det tidigare, har man fel skyller man just på det.
* Regndag i dag igen, så klart. Då har ni 45 minuter över att lyssna på vår gamle högerytter som lever i solen i änglarnas stad.

* Att Sportbladet (sorry, Sportbladet) i går valde att ge Danny Welbeck 1 + och sätta 2 + på Jordan Henderson och James Milner … jag kan inte med ord beskriva vansinnet i det. Henderson och Milner spelade tillsammans 90 minuter. De slog 20 passningar tillsammans varav 14 till rätt adress. Som mittfältare/winger. Welbeck satte 18 av 22 till rätt adress på 60 minuter. Bara som exempel. Och för att dra det ytterligare till sin spets så meddelade Opta att Welbz slagit 91 procent av sina (99) passningar till rätt adress under turneringen. Samma nivå som Iniesta och Özil.
* Paul Hayward skriver om Waynes mästerskapsfiaskon sedan 2004. Spot on.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna