Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Durban-slurban

Ja, det var inte många på den här jorden som hade förväntat sig mycket annat från denna, vår första träningsmatch för säsongen.
Med nästan hela A-laget på andra platser än just där matchen spelades.
Gott:

  • Jesse Lingard. Inga problem att göra debut med de stora grabbarna, nåja, några av dom i alla fall, i den största klubben. Företagsam, snabb, höjde blicken direkt han fick bollen. Sökte bollen, gömde sig inte heller. En juvel?
  • Anders Lindegaard. Briljant understudy till DDG.
  • Dimitar. Gör som han vill mot sånt här motstånd. Att inte klubbar står på kö för att pytsa £5 mille för hans tjänster är åter en stor jävla fet skopa ovärdighet i fejset på den vackraste bollkonstnär vi haft i klubben under det här millenniet.
  • Robbie Brady, stundtals, i första halvlek. Men förväntar mig ändå inget mer än en ny Zeki Fryers där.
O-gott:
  • Själva matchen hade vi som sagt inga förväntningar på. Men den andra halvleken var så trist att det värkte i ögonen. Får skylla på resan och nedträningen.
  • Att hitta en stream med MUTV som distributör är en liten förbannelse. Paddy Crerand är så pinsam som ”expertkommentator” att jag mår illa. Om jag tittar och lyssnar objektivt alltså. Tittar och lyssnar jag med Unitedögon- och öron skrattar jag mest. Paddy för 50:e gången på tio minuter efter Chicharito gjort det bara han kan: ”That’s not offside, ref, no way”. Repris visar att han var klart offside. ”Oh, allright, but not by much.” Stewart Gardner fyller i: ”We have to say that our position isn’t the best here”. 
  • Fergie skickade in Kagawa bara för att glädja arrangörerna. Inte för att han ville se något särskilt från honom. Lite småtrist, men sånt man får ta på en kommersiell jorden runt-turné. Synd bara att en Amazulu-pojk sprang offside, annars hade vi faktiskt kunnat få se Shinji stå redo i tio minuter utan att få komma in.
  • VARFÖR SKICKADE HAN INTE BEBE ÖVERHUVUDTAGET? Utgår ifrån att Bebe startar på lördag. Måste vara så. En skymf annars. Fast grabben är väl bara nöjd med att få någonstans att bo.
  • Anderson såg ut som den Anderson vi sett alldeles för mycket av när vi väl sett honom. Lite illavarslande. Sluta ha så dålig bollkontroll! Sluta!

* Jag kom att tänka på just reservlags- och ungdomsspelare när jag skrev ovanstående beröm till Lingard.
Det är banne dom inte lätt att ta steget oavsett hur företagsam och hyllad man är/har varit i ungdoms- och reservlag. Kolla bara de spelare som prisats:

Av ungdomspristagarna är det bara Danny Welbeck som ”blivit något” under 2000-talet. På reservsidan är det två, Jompa och Fletcher, under det här millenniet som etablerat sig i A-laget.
* Annars är ju kvällens märkligaste utan tvekan detta, vilket jag tar som en sanning från en oväntad källa:

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna