Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Part two of the tour

Efter en lång sommar med massa tramsfotboll i gamla Östeuropa och lite lattjande i Sydafrika och Kina är det nu dags att sluta lekandet.
Del två av Manchester Uniteds sommartour är på allvar. Tre matcher återstår innan nästa säsong av våra liv börjar.
Vålerengen, Barcelona och Hannover. Det är nu vi ska svetsa samman startelvan till Everton. Nu är alla med utom de skadade och kvartetten med OS-spelare. Det innebär alltså alla som är aktuella till en plats i startelvan på Goodison.
Och den viktigaste spelaren av alla är på plats:

Den enskilt mest saknade spelaren i United under 2012 gör comeback i någon av de tre ovanstående matcherna – och som vi har längtat!
Hade vi haft Nemanja hel och frisk hade vi vunnit ligan. Det är jag helt övertygad om. Okej, både Evans och Rio d.ä skötte sig med den äran, men tryggheten och ledaregenskaperna som Vida bidrar med hade varit ovärderliga. Liksom skräcken och osäkerheten som han ingjuter hos motståndaranfallarna. Och hans målfarlighet i offensivt straffområde ska inte underskattas. Han är ju den ende av våra mittbackar som kan göra en handfull mål per säsong.
Han kommer att bara med sin närvaro lyfta laget.
Samtidigt ska vi inte hoppas för mycket för tidigt. Tänk på att han inte spelat en match sedan den ödesdigra matchen i Schweiz i december. Korsbandsskador är inte att leka med och det är aldrig hundra att man blir hundra efter det. Titta bara på Anderson som har haft så mycket eländiga skador efter sitt korsbandsbrejk.
Nu har ju vi sån ”otur” att både Smalling och Evans ser ut att vara indisponibla inför premiären och följaktligen skulle Vida verkligen behövas. Vågar Fergie verkligen satsa på Vida med högst ett par-tre tävlingsmatcher som förberedelser efter den långa konvalescensen? Alternativet är Jones i mitten och då får vi väl köra med Valencia som högerback så länge.
Hur som helst är backlinjen bräcklig och det är inte helt tryggt att gå in i säsongen med bara fyra pojkar redo. Den där vänsterbacks-back-upen verkar ju inte dyka upp i tid för starten – om ens alls.
Som Fergie säger:
“Chris Smalling is out for 10 weeks with his metatarsal operation and Jonny Evans is still just in light training. They’re big losses at the moment and they will miss the start of the season.
“Rafael is away [on international duty with Brazil at the Olympics] and Fabio is away on loan so there are four defensive players that we don’t have for the back four positions.
“We do have Phil Jones, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand and Patrice Evra, though. That will be the back four on tour. Hopefully we don’t get any more injuries as it would leave me a bit short.”
* Ingen vill köpa Dimitar för £5 mille, men Sunderland är redo att pröjsa över £11 mille för Steven Fletcher.
Okej, Dimi vill så klart ha mer betalt än Wolves striker och har inget som helst sälja vidare-värde, men kom igen!
* United åker till Norge i morgon eftermiddag förresten.
Match söndag, gissningsvis följt av resa till Gbg på måndagen. Nu gräver vi fram vilket hotell dom ska bo på.
* Apropå värvningar så säger vår chief executive att det finns en halv miljard till att handla för.
Jepp, och Ronaldopengarna har vi fortfarande på banken också va?

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna