Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Barcelona it was

Den här matchen har fått en hel del kritik. ”Trams” ”titta på svenska lag i tävlingsmatche i stället” ”plastmatch” och ”jippo”.
Jag är inte alls med på det här och det beror inte bara på att United var ett av lagen. Visst är det ett pr-jippo och handlar om att Göteborgs kommunägda arrangör Gotevent vill tjäna pengar, men till syvende och sist handlade det om två fotbollslag som väldigt många tycker om skulle spela en träningsmatch. Vad är det för fel med det? Vad är det som rör upp så mycket känslor?
Tyvärr hällde arrangörerna 750 miljarder ton på kvarnen när dom ”tvingade” speakern Roberto Vacchi att mana upp Barca-spelarna på en miniscen för att sen bränna av fyrverkerier och konfetti ackompanjerat av We are the champions var jag tvungen att gå. Det gick bara inte att se och gick som en raket upp på topplistan över det mest pinsamma jag upplevt i idrottsväg.
En liten del av mig dog där.
Men annars levde det upp till förväntningarna. 0-0, gå-fotboll till stora delar och ett Barca som trillade fram och tillbaka och bytte ut elva spelare utan att det märktes.
Äh, vi tar det i någon slags punktform, som vanligt.
Bäst: 

  • Antonio Valencia. Jag vill minnas att jag poängterat det förut: Han skulle kunna bli den ultimata högerbacken.
  • Nanis tekniska nummer. Messiklass.
  • Jonas Eriksson köpt INGEN av Alexis filmningar i första halvlek. Fantastiskt.
  • David De Gea. Pedronickräddningen!

Bra:

  • Bara fem byten. 90 minuter för en handfull spelare.
  • Klassanfallet när Kagawa avslutade ett par minuter in i andra. SÅ ska det se ut.

Obra:

  • Valencia är ju inte den ultimata högerbacken i dag och det visste Barca om. Deras vänsterkant var ett tydligt anfallsalternativ och Tony fick skäll av Vida när han tjuvade en gång och endast stolpen räddad oss.
  • Femte straffmissen av Rooney senaste året. Uselt. Sen missade Nani också. Dags att göra Vidic till exekutor?

Annars:

  • Fattigt av Barca att köra utan namn på tröjorna.
  • Oerhört coolt och mäktig inramning med två ståplatsklackar mittemot varandra. Och vi var fler än dom.
  • Gröna fotbollsskor är inte vackra. Det är egentligen bara svarta pjuck som är vackra på en fotbollsspelare, tycker den konservative i mig. Rio, Scholes, Welbeck och Rooney hade alla gröna skor. Fult.
  • Intressant att Rooney, Chicharito och Giggs pryder turnébussen. En av dessa pojkar har spelat exakt noll minuter av försäsongen.
  • Spännande att för första gången se hur Unitedspelarna beter sig vid en mixad zon. Att Scholes skulle ta bakvägen förbi var lika överraskande som när han satte in sin tackling i 31:a minuten. Och att Berbatov (som kanske rörde bollen tre gånger under kvällen och såg ut att vilja göra max det) smet snabbt in i bussen var en no-brainer. Men att se nästan alla andra göra det var lite oväntat. Kagawa var förstås tvungen att stanna och snacka med de japanska journalisterna – som är låååångt hemifrån – och han gjorde det. Men annars var det bara Rooney och Lindegaard som tog sig tid med journalister. Lindegaard var en fröjd och stod och snackade i över en halvtimme med reportrar och gav dessutom bort en signerad matchtröja. Welbeck, Vidic, Carrick, Ando, Valencia och alla andra drog bara förbi.
  • Från början informerades media om att det inte skulle bli någon presskonferens. Sen blev det presskonferens och då mosade Sir Alex ut citat om hur man försöker få van Persie men att Arsenal stretar emot och att PSG är galna som köper en Lucas Moura för 45 miljoner euro. Allting betyder alltid någonting när Sir Alex säger det. Nu får vi se vad det blir av det här. Min känsla är att RvP förlänger med Arse inom kort.
  • Det är OERHÖRT töntigt att kalla det ”Supermatchen”. Det är på gränsen till olagligt töntigt. Det måste någon pr-ansvarig tala om för arrangören inför nästa år. Ett möte mellan United och Barca kan med lätthet marknadsföras som ett möte mellan United och Barca.
Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna