Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Den sedvanliga godbiten


Sportbladet har de senaste fem-sex (?) åren skickat ut en så kallad ligabibel till försäljning samma vecka Premier League börjar.
Mycket uppskattat förstås för oss PL-fans.
Den innehåller precis som tidigare år många godbitar. Plustecknen på spelarna är en höjdpunkt och Bladet brukar vara tämligen galet ute på flera ställen och ofta på våra spelare. Men faktiskt så tycker jag att dom lyckats pricka rätt på Unitedspelarna. I stort that is. Det finns alltid galna betyg och rankingar som är på gränsen till häpnadsväckande.
Kör några korta första intryck av ”bibeln” här:

  • Darron Gibson rankas som en bättre fotbollsspelare än Antonio Valencia. Gibson får 4 + och Tony får 3 +.
  • Fabrizio Coloccini rankas som ligans ÅTTONDE bäste spelare alla kategorier.
  • Richard Dunne anses vara en bättre mittback än Jonathan Evans. 4+ > 3+. Evans = Stefan Savic enligt Bladet. Hejsvejs.
  • Kiko Macheda får 3 +. TRE PLUS. I fejset på Andy Carroll som får samma betyg.
  • United har TVÅ spelare bland ligans 23 bästa: Rooney (2) och Valencia (12). Gibson saknas helt på 50 i topp vilket ju är anmärkningsvärt med tanke på betyget ovan.
  • Steven Gerrard är ligans näst bästa mittfältare – efter Yaya som toppar listan. Hejsan hoppsan. Steven Gerrard anno 2012 är inte Steven Gerrard 2008.

Det sköna i kråksången är att reportern Johan Linderstam, som skrivet mycket av PL i tidningen, tippar City etta, Chelsea tvåa och United trea.
Dessutom kör Wennman också oss som utmanare, medan hans ”känsla” säger Chelsea som slutvinnare. Roligt också att Wennman ställer frågan: ”kommer Sir Alex att slå till på brassen Lucas Moura?” och att han undrar vad som händer med ”den intressante Joe Allen”. Det är alltid risken med att ge ut en sån här blaska i silly season-slutspurten.
Däremot känns det fattigt att han ägnar halva sin krönika åt vad som hände förra säsongen. Slött.
Sånt är alltid bra. Det är aldrig bra att vara favorit.
Förutom när man vinner.
* Sitter just nu själv och filar på bloggens tips. Kan garantera att jag inte heller kör United som vinnare, inte så mycket för att jag inte tror på oss (vilket jag faktiskt gör) utan ni vet varför.
En liten teaser: Jag tippar inte att Arsenal vinner ligan heller.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna