Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

”It’s the club I’ve supported all my life”


Danny Welbeck tre- eller fyrdubblar sin lön i och med sitt nya fyraårskontrakt.
Och det var klart att grabben skulle stanna. Fergie har garanterat gett honom de löften han ville ha och är man supporter sedan barnsben finns ju även den aspekten att ta hänsyn till. Då får man inte sura och dra bara för att en spelare av van Persies kaliber ansluter. Eller får och får. Det är klart man får, men det är svårare.
“Playing for United is all I’ve ever wanted to do – it’s the club I’ve supported all my life.”
Det trumfkortet hade Fergie – och han spelade garanterat ut det.
Nu återstår att se vad som händer med våra fjärde- femte- och sjätteval i anfallsbesättningen.

  • Javier Hernandez är efter sin första succésäsong nere på fjärde plats. Och trots att han bedyrat sin kärlek till klubben blir det intressant att se hur roligt han tycker det är att vara längre ner i hierarkin. För något år sedan snackades det om Real Madrid – då var United snabbt på plats med en löneförhöjning. Nu har Chelsea sniffat runt Javier – hur reagerar han då?
  • Och snart måste någon upplysa Dimitar Berbatov och hans agent om att transferfönstret stänger nästa fredag. Då går det inte att hålla på att sitta och röka cigarr och njuta av att vara just Berbatov – och hans agent – om man vill sparka boll i höst. Det vore tragik på hög nivå om han blev kvar från 1 september. Och jag vill gärna höra resonemangen från Unitedledningens håll – om det nu har kommit konkreta bud. Det är ju inte så att Berba sitter på ett juniorkontrakt heller. Att lösa honom från en dryg miljon i veckan är nog rätt mycket i Glazyrernas intresse också.
  • Federico Macheda är det största mysteriet. Grabben har inte gjort ett ligamål sedan november 2010 (reducering mot Villa innan Vida kvitterade) men är fortfarande betrodd. Kanske är så enkelt att han faktiskt tror att han kan slå sig förbi både Hernandez och Welbeck. På allvar. Men det kan han ju inte om han inte får spela. I United får han spela en eller ett par Capital One Cup-matcher (nya Carling Cup). Max. Och är han nöjd med det så … fine.

* Tänk på detta, vänner:
Louis Saha har under de tre senaste säsongerna spelat i fler Premier League-matcher än Robin van Persie.
Det är inte det första man tänker på när man vaknar på morgnarna.
* Oroväckande tyst om Bébé på sistone va?
Men efter Nanis fiasko i måndags är han säkert redo om Fergie kallar. Frågan är dock: Är Premier League redo för Bébé?

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna