What a beautiful half

Efter 7 halvlekar och 8 bedrövelser, typ, bjöd vi äntligen på klang och en väldig massa jubel.
Så oerhört viktigt för spelarna, tränaren, fansen och klubben att inte fortsätta vinna knappt mot medelmåttiga lag.
4-0 i fejset på Martinez ger 28-1 i målskillnad på våra åtta hemmamatcher mot Wigan i ligan. A statement om ni så vill.
Det var länge sedan jag fick gåshud när en spelare gjorde ett 3-0-mål, men var det någon som förtjänade min ståpäls så var det Alex Büttner. Går inte att kräva mer av en debut för världens coolaste fotbollsklubb.
Allra mest formidabelt:

• 4-0 i andra halvlek efter DEN första. Så beter sig ett mästarlag.

Fantastiskt roligt:

• Büttners debut. Inledde med enkla passningar i sin hemmadebut inför 76000 pers, precis enligt instruktionsboken. Sen tog han för sig mer och mer och mer … och det viljemålet. Hiskelig glädje från den enbete bloggskribentens sida.
  • Ryan Giggs 25 minuter efter paus. Trist, långsam och kontraproduktiv i första. Sen fick han fart på de där hundbenen och han jagade sitt silverpapper som i fornstora dagar.

Riktigt bra:

• Om vi var bleka i första halvlek så var vår mörke anfallare ljuset i mörkret (pardon all puns). När Danny Welbeck får ordning på alla sina ben och sitt beslutsfattande är han en av ligans främsta anfallare. Mark my words.
  • Javier Hernandez gjorde inte många glada i första halvlek, mer än potentiella straffskyttar i United. Men i andra sprang han som han skulle och det var fenomenalt roligt att se honom sticka precis i onsideläge i luckorna. Vid 2-0 till exempel. Klasslöpning och klassbeslut av linjedomaren. Dessutom ser han ut att tåla lite mer, mexaren. Lite bättre upper body strength.

Bra:

• Svårt att invända mot någonting i Anders Lindegaards insats. Kan inte se annat än att han står på Anfield.
  • 1-0-målet var Nanis. Och Carricks. Nanis utmaningar och Carricks vändning innan han la ut den igen till portugisen förtjänade ett mål. Och fick det.
  • 4-0 av Powell. Så mycket Scholes att Scholes själv måste ha trott att det var han.

Inte så vidare värst superbra:

• Första 45. Långsamt, oinspirerat, framförallt efter Javiers straffmiss.
  • Hernandez straff. Vad är det med oss och straffar? van Persie skämde ut sig sist och nu Hernandez. Lägg till att Rooney knappast är världens säkraste straffskytt. Åh, vad jag längtar tillbaka till Erics tid. Han hade en säsong där han satte 13 av 13. 12 av 13 gånger lurade han keepern åt fel håll. Det var bättre förr.

Uselt:

• Inte uselt egentligen, men hur ofta får vi en spelare helt fri i djupled nuförtiden? Har förstås mycket att göra med att motståndarna spelar så lågt med försvaret, men ändå liksom?

Annars:

• Hade Ji-Sung Park varit kvar i klubben är det här en match han hade startat. Givet.
  • Gissar att Ashley Young fortfarande var skadad, annars hade han väl gått före Valencia som ju ändå verkade vara vilad till Gala på onsdag. Eller?
  • Samtidigt i London gjorde allas vår Dimitar Berbatov två mål i sin full debut för Fulham. Finns det någon Unitedsupporter som INTE unnar honom det vill jag inte träffa hen.
  • Jag satte alltså 8,5 av 11 i startelvan. 0,5:an tar jag eftersom jag reserverade mig för Valencias start. Och egentligen hade jag 9,5 rätt eftersom jag fortfarande tycker att DDG borde ha stått. Målvaktssituationen är delikat för Alexander. Efter det här finns det ju ingen som helst anledning att peta Anders. Men jag kan tänka mig att DDG får chansen mot Gala.
  • Det är ju värdelöst att ”tvingas” se United med halvsunkig bild – och fördröjd sändning – på Viaplay. Tack och lov spelar vi inte särskilt ofta klockan 16 på lördagar även om vi gjort det hälften av gångerna hittills.
  • Vi har nu fyra spelare som gjort mål i sin hemmadebut den här säsongen: Powell, Kagawa, Büttner och van Persie. Bara Henriquez kvar.
  • Welbecks straff? Ingen straff. Dock så gick Bosse Hanssons klassiker in: Tveksamma straffar missas oftare än klockrena bedömningar.
  • Vilka som gjort flest mål i ligan? Vi … Swansea … och Fulham.
  • Den uppmärksamme har noterat att det börjat förändras här på bloggen. Vi gör det lite pö om pö. Loggan i rubriken ska tillbaka bland annat. Kom gärna med synpunkter nu när ni kan kommentera både som inloggade på Facebook och Twitter och annat sånt.

Vi ska alla minnas att vi gjorde det här – 4-0 – utan våra fyra kanske bästa spelare offensivt från start: van Persie, Kagawa, Valencia och Rooney.