Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney vrider om kniven

2-1 blev 2-3 på tre minuter. Nu var det förstås inte lika viktigt som när QPR struntade i sista fem minuterna på Arabstadion i våras, men det vore lögn att påstå att jag grät när Benzema och Ronaldo vände på Bernabéu.
Jag tror inte att Wayne Rooney heller var särskilt frustrerad när Kompany fegade ur och duckade. Det verkade inte så i alla fall.

Apropå Rooney så har han enligt The Sun (jag vet) tränat i fem dagar och lär vara aktuell för Anfield på söndag (Mail vinklar det som att han kan vara på bänken redan i kväll). Apropå fem dagar så går det inte ihop med Fergusons påstående i fredags att Rooney inte var tillbaka i träning.
Men i det här fallet är jag inte beredd att gå den enkla vägen och anklaga blaskan för att ljuga, med tanke på att Fergie älskar att mörka om sina spelares status. Som när Rooney gjorde illa sig mot Bayern i CL häromåret. Då tyckte Fergie att Roo skulle fortsätta gå med foten i en sån där pjäxa för att inte visa att han var aktuell för returen.
Oavsett vilket kan jag inte se Rooney starta på Anfield. Men det vore en hyfsad avbytare. Lite som att ha en galna ko-sjukan-smittad figur att släppa loss om vi ligger under. Tänk att vara Evertonfan och spela för Manchester United på Anfield!
* ”Världens bäste målvakt” har nu släppt in nio mål på fem matcher. Med ”världens kanske främste försvarare” framför sig.
* Annars var ju gårdagens mest noterbara publiksiffran i Zagreb: 4683 på plats. 2007 såg 4121 personer Eskilstuna City-IFK Eskilstuna i division två.
* För er som också upprörts över pressens påstående att ”Always the victims, it’s never your fault”-sången handlade om Hillsborough rekommenderar jag denna rant från Scott på RoM. Långt, men läsvärt.
”Fördelen” med Hillsborough-dokumenten och den påstådda nidsången från Unitedfansen är att det inte kommer att fokuseras lika mycket på Evra vs Suarez som det annars skulle ha gjort. Och nu sägs det ju dessutom att Vida och Kaptenen Som Aldrig Vinner Premier League tillsammans ska leda någon slags hyllning på söndag.
Gott så.
Hyllningen på Goodison i måndags var vacker. Fotbollsgemenskap när den är som allra bäst.

* Har för övrigt inte ändrat tankarna om kvällens förstaelva.
Så här blir det. Och jag tror alltså Nani tar vänsterkanten.

DDG

Rafael – Evans – Vida – Evra

Carrick – Cleverley

Valencia – Kagawa – Nani

van Persie

* Ryktades att Gabby Obertan vägrade hoppa in för Newcastle mot Everton i måndags. Oklart hur sanningshalten är där. Vi kan i alla fall konstatera att vår kära fransos inte har det lätt med speltid hos Skatorna. Han har startat TVÅ ligamatcher under hela 2012.

Snart i Frankrike igen. Eller i ett Championshiplag. Som väntat.

* Dagens Red View på Svenska Fans missar ni förstås inte. Här.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna