Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Skämtet som slutade vara roligt just i dag

Manchester United borde rimligen ha ett standardformulär nuförtiden där dom bara byter namn på försvarsspelarna och ändra lite på frånvarotiden innan dom skickar ut nyheten om att den eller den är skadad si eller så länge.
Det här är ett skämt som just i dag upphörde helt och hållet att ens vara så tråkigt att man inte kunde göra annat än att skratta åt det.
Nu är Vidic borta i två månader (minst ska vi tillägga).
Titta på hur länge enbart våra MITTBACKAR varit/kommer att vara borta det här året:
Nemanja Vidic – tio månader.
Phil Jones – sex månader.
Chris Smalling – fem månader.
Jonathan Evans – två månader.
Rio Ferdinand – en månad.
Det ger oss minst 24 månaders skador på mindre än ett år. Det är hiskeligt. Att just Vidic gick sönder igen är i sig inte särskilt märkligt med tanke på att han är den ende i kvintetten som drabbats av en korsbandsskada, men att lyckas få ihop den där skadelistan är ju Guinness rekordbok-material.
Risken, som jag varnat för här tidigare, är ju att Vida precis som Anderson får en hel del följdskador – korsbandsplastik är inte att leka med – och inte kommer upp i närheten av det han presterat tidigare. Två månader kan bli tre kan bli fyra. Han kan nog i alla fall sluta drömma om Real Madrid.
Rio går ju inte att lita på (anledningen till att hans kontrakt som går ut i sommar inte förnyats än) trots att han spelat mycket sedan förra hösten och Evans är ingen järnlirare heller, vilket lär göra att vi får lita till Michael Carrick en hel del den här säsongen. Det, mina vänner, är så bisarrt att det inte går ens att hitta på. Ändå är det dagens sanning.
Med Carrick som mittback försvinner dessutom en kraft på det innermittfält den gamle stoiskt vägrat förstärka under flera år.
Nu ställs hans kunskaper på prov igen. Tack och lov har han lite rutin att ta fram. Även om vi önskat att han hade en mittback i järn i rockärmen istället.
Synd att inte Berba är kvar. Han hade varit gjuten där bak i morgon.
En slutlig notering: Det är ytterst sällan våra spelare går sönder i matchsituationer (förutom Rafael som är en vandrande medicinstuderande-kropp) utan nästan uteslutande på träningsplanen. Vad fan händer där?

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna