Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Flying without wings

Helt plötsligt, bara sådär, ställde Alexander Ferguson ett Manchester United på benen helt utan naturliga kantspringare.
No wingers. Zero.
Det tog sin lilla tid för alla mittfältare att förstå vad dom skulle göra. Tompa Cleverley till exempel, var knappt med i spelet från sin vänsterkantsplats under matchens första 20. Anderson var högerytter, högerinner, defensiv och offensiv.
Men sen klickade det och vi började spela riktigt bra fotboll.
Ferguson har alltid, alltid, alltid, litat på yttrar under hela sin tid i United. Oavsett om dom varit snabba och tekniska (Giggs, Sharpe, m.fl), bara snabba (Valencia, Kanchelskis) eller oerhört skickliga på att slå inlägg (Becks). Det har liksom aldrig funnits en plan B.
Men kan gammelgubben ha uppfunnit en eller var det bara en tillfällighet?
Låt oss i alla fall spåna i en tänkbar ytter-lös Unitedelva mot Spurs.

Lindegaard

Rafael – Evans – Rio – Evra

Carrick

Cleverley – Scholes/Ando

Kagawa– van Persie – Rooney

Hur skulle det funka? Tja, det skulle bli väldigt intressant framförallt. I går fick vi åter se prov på vilket snabbt one touch-spel vi kan ha med Cleverley, Ando, Welbeck och Rooney. Lägg till Kagawa och van Persie där så lär det inte gå långsammare. Scholes är inte lika snabb i vändningarna som tidigare, därför / med Anderson och då menar jag förstås den Ando vi såg mot Newcastle. Inte den chokladmoffande, skumpadrickande semesterfirande pajasen. Även Fletcher skulle förstås passa in i en sån roll när han fått fler matcher under bältet.

Och med Carrick som uppsamlare och igångsättare framför backlinjen.

Det här ger förstås Rafael och Evra mycket ansvar och jag kan tänka mig att deras spel i defensiven får Fergie att tveka inför en sån här elva.

Med både Valencia och Young skadade och Nani i en av sina klassiska formsvackor är det inte lika otänkbart som det skulle kunna ha varit.

Alternativet är att fortsätta med Welbeck till vänster och Nani till höger i en 4-4-1-1-uppställning. Säkert kort, men det vore som sagt kul med en plan B med de där lirarna på planen.

* Fergie sa att både Wootton och Keane imponerade senast och båda är ”involved” mot Spurs i morgon. Det innebär matchtruppen och möjligen en av dom på bänken.

För första gången kommenterade också SAF Valencias skada och bekräftade att den inte var så allvarlig så att Tony borde kunna vara med mot Cluj nästa vecka.

I övrigt: Inga spännande uttalanden värda att notera. Undrar om någon av tidningarna frågade Fergie om Terrys dom. Hans synpunkt på den hade varit intressant. Kanske kommer i morgon.

* Regarding Terry har John Barnes sin egen, lätt märkliga, teori om Chelseas Leader och Legend. ”Unconscious racism” var något nytt för mig, men tydligen är 99 procent av oss rasister, enligt den gamle Liverpool-spelaren.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna