Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Cluj coming up

Efter lördagens Jekyll-Hyde-framträdande skulle jag nöja mig med medelvägen i Rumänien i morgon.
Jämnbra en hel match skulle glädja.
Jag vet inte varför just lördagens förlust tog så hårt på mig, men det sved som satan och smärtar fortfarande. Kanske mycket beroende på att United visade så klart och tydligt hur bra spelet KAN vara när det väl är knivarna mot struparna.
I morgon är det kanske bara en smörkniv som ligger lite avmätt mot spelarnas halsar, men det vore skönt att slippa svettas i en enkel grupp i höst igen.
Fergie kan förstås inte vila några spelare i det här läget, vilket han själv påpekat:
”Cluj knocked Basel out in the qualifiers, winning both games. And they won 2-0 at Braga, which is not an easy place to go. They’ll be thinking they can go through after that result so we’re taking the game very seriously. We’ll play the experienced players on Tuesday.”
Giggs, Scholes, Carrick och Valencia (som Fergie sa så här om i fredags: ”But, if he’s not okay for tomorrow, he should be okay for Tuesday”) stannar ändå hemma i Manchester. I Giggs fall handlar det om petning – som skylls på hans ålder – och i Scholes fall är det bara ålder, i Valencias skadan medan jag gissar att Carrick också gått sönder. Finns inget annat. Vi får väl höra på den gamles presskonferens i afton.
Det är alltså FYRA mittfältare som egentligen skulle kunna vara en startfyra centralt.
Det gör urvalen betydligt mindre när vi ska gissa förstauppställning.
Hoppas, med betoning på hoppas, på denna elva:

DDG

Rafael – Rio – Evans – Evra

Fletcher

Cleverley – Anderson

Kagawa – van Persie –Rooney

Som jag skrev efter Spurs i lördags så verkar inte ens Fergie veta sin förstauppställning, vilket ju är lite märkligt. Visst, han har ju blandat och gett i startelvorna i många år nu, men det har ändå alltid funnits 8-9 standardnamn som han alltid litat på. Nu ändrar han dels formationer och dels spelare hit och dit från dag till dag. Det vore märkligt om inte det störde rytmen och spelet. Både mot Wigan och mot Spurs har han ändrat till klassiska 4-4-2 och då har vi spelat som i fornstora dagar. Lördagens andra halvlek förtjänade mycket mer än bara en 2-1-vinst.

DDG stod mot Gala och höll nollan och jag tar för givet att han står i går och dessutom att han behåller sin plats till Newcastle på söndag om han sköter sina kort rätt. Lindegaard gjorde ingen drömfajt mot Spurs och det borde rimligen straffa sig med tanke på att spanjoren blev droppad efter en tveksam insats mot Fulham.

* Mikael Dorsins och Niklas Sandbergs gamla lag Cluj då?

Imponerade med att vinna borta mot Braga i första omgången. Imponerar inte hemma i ligan där laget redan är nio poäng efter ledande Steaua.

* För er som gillar transfer-gossip har vi ett fint rykte här: Bytesaffär med Inter där Nani går till Milano och Sneijder väljer motsatt väg.

* Det var kul att se Rooney i lördagens andra halvlek. Hans klart bästa insats den här säsongen. Skulle inte göra ont om han nådde sin peak som fotbollsspelare den här säsongen. Då kan Alan Shearer ta sitt snack om försvarskris och stoppa upp det.

Anfall är alltid bästa försvar.

* Till sist bjuder vi på dagens mest oväntade bild från dagens Manchester United-träning.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna