Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Chelsea it is

Alexander Den Stores besök på Stamford Bridge blir hans 25:e ligabesök där i karriären.
Det är inget happy hunting ground.
Alex har vunnit endast 6 av dessa matcher. Inte ens 1 av 4 således. Inget att skryta med.
Senaste ligavinsten ligger över ett decennium tillbaka när vi i april 2002 vann med 3-0 i en match med en massa profiler:

Då känns det betydligt roligare att skjuta fram klockan nio år efter den segern och titta på vår 1-0-vinst i CL-semin på Bron.
Då lyckades vi med tur, skicklighet och med ett farligt kontringsspel hålla styr på Drogba & co. Det lär knappast bli samma typ av match på söndag då Chelsea numera har ett bra mycket snabbare mittfält/anfall med Mata och Hazard som regissörer och en annorlunda spelformation än tidigare år.
Efter att ha testat diamant under flera veckor får vi nu se hur Alex resonerar när det bränns så mycket som det kan brännas mot serieledarna på bortaplan.
Själv är jag inne på Stoke-uppställningen.

DDG

Rafael – Rio – Evans – Evra

Valencia – Carrick – Scholes – Welbeck/RvP/Rooney

Rooney/Welbeck/RvP

Målvakt och backlinje? Inga konstigheter. Büttner gjorde inget större intryck i veckan (även om han, som jag skrev, är förlåten) och Evra har sett ett par-tre procent bättre ut även om det kan vara en förgänglig formkurva. Valencia och Carrick är gjutna, liksom de tre anfallarna oavsett vad Hernandez gjorde mot Braga. Den stora frågan är om Fergie känner sig tvingad att packa innermittfältet. Då har han alternativet att köra in Nani/Young till vänster och dra ner Rooney som en släpande bakom RvP. Och vilade han verkligen Scholes i veckan för att starta honom mot Chelsea? Jag har feeling för det.

Jag tyckte att det såg bra ut mot Stoke med alternerandet hos Robin Rooney Welbeck och de insläppta målen (självmålet och Kightlys flytstuds) gick inte att göra så mycket åt.

* Kagawa är som bekant borta en månad för att jämna ut att Smalling är tillbaka och Jones snart likaså. Här snackar Fergie om skadan och jämför den med Ashley Youngs.

Ny fråga till höger som säkert aldrig lär bli aktuell.

* Jag vägrar för övrigt lägga ner mer tid på handskakningen som lär bli av mellan Rio och Cole på söndag än denna mening.

* När vi möter QPR i slutet av november kommer Rutgerus tillbaka till Old Trafford för första gången sedan han lämnade klubben under a black cloud.

Min favoritstriker avslöjade på Twitter i går att han då ska vara med när statyn av Alex ska avtäckas på utsidan av Sir Alex Ferguson Stand (läs här om ni vill veta exakt hur och var den ska stå).

Medan de konservativa tycker att spelare och ledare helst ska dö men åtminstone pensioneras innan de föräras en staty är jag av helt motsatt åsikt. För min del kan dom lika gärna resa ett Phil Jones-monument redan nu.

Och Giggs är redan tio år försenad.
* Vi har snart olika sponsorer för varje strumpa och fotfil som existerar i närheten av en Manchester United-medarbetare. Det är så kommersialiserat så att man vill småkräkas lite i munnen, men samtidigt är det svårt att stoppa flodvågen innan den dör ut av sig själv.

För en dag lär den göra det.

Senaste är att United nu köpt ut DHL – som ju sponsrade sommarens turné – och de ska inte längre få pryda Uniteds training kits utan ”bara” vara logistikpartner i fortsättningen.

För nu ska tydligen en ny aktör in. Kan Glazyrerna samarbeta med världens alla företag innan året är slut? Inte en utopi.

* Det här är alltså inte ett skämt. Tror jag.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna