Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

29-5-5

Apropå vår backkris har jag kollat hur många matcher våra centre halves har startat under 2012.

  1. Rio d.ä – 30 matcher.
  2. Jonathan Evans – 29.
  3. Phil Jones – 14.
  4. Chris Smalling – 8.
  5. Nemanja Vidic – 5.
  6. (Michael Carrick – 2)

Vår kapten har alltså startat fem matcher under hela året. Vi jämför med våra titelkonkurrenter som också har mittbackskaptener:
Kompany – 29 matcher.
Terry – 29 matcher.
Det säger ändå en del om hur fantastiskt bra gjort det är att vara en minut från att vinna ligan i våras och att nu vara top of the league. Ibland förstår man inte hur han gör det, den gamle. Ett City utan Kompany, ett Chelsea utan Terry, lika länge som vi varit utan Nemanja … ja, mycket talar för att det sett aningen sämre ut ur deras synvinkel.
Men we just keep moving on.
* Här har ni Match of the Day-highlights från i går.
Värt en titt en sån lördag.
Notera gärna nere i högra hörnet vad André Santos gör med Jonny Evans ungefär i samma stund som Cazorla stoppar bollen med handen. Var inte Santis hands tillräckligt solklar för alla ABU-are så är den attacken på Jonathan så mycket straff att det nästan var värt en syndaflod över brassen som bjöd på en insats som var däruppe tillsammans med Erik Edmans famösa performance mot Spurs för några år sedan.
* Lite läsning dagen efter?
Givetvis.
Telegraph här.
Och Guardian här.
Independent här.
Fokus?
Gissa.
Jag tycker Independent sammanfattar det bäst med rubben: ”It’s United vs Arsenal but not as we know it”.
Bra också av Taylor att fokusera på Arsenalfansens Jimmy Savile (engelsk programledare som visade sig vara pedofil)-ramsor angående RvP med tanke på hur mycket Arsenal klagat på Unitedfansens pedofil-sånger om Wenger.
* city fixade bara 0-0 mot Big Sam och £35-miljonersmannen i går.
Howard Webb dömde. Och hans team dömde alltså till fördel för City – och således till nackdel för United. Hur kan detta ske? Vad händer? Snurrar vi inte runt solen längre?

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna