Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

QPR it is


Allt förhandssnack inför ännu ett möte med ett Mark Hughes-lag Harry Redknapp-lag ligger verkligen i bakgrunden när Alexander blir staty.
Spelare, ledare och gamla premiärministrar har de senaste dagarna turats om att hylla den gamle.
Men det lämna vi därhän nu och f0kuserar på att titta på hur vi ska spöa ligans sämsta lag. Borde rimligen kunna listas ut av en 5-åring, men eftersom det är en 34-åring som regerar här så får ni 29 års extra erfarenhet av att spå fotbollsmatcher.
Först och främst kan vi räkna in Chris Smalling, David De Gea och Wayne Rooney jämfört med laget som reste tur och retur till helvetet utan att bli särskilt svedda i veckan (Nani är ur spel och Evans tveksam).
Jag trodde på max två man från den startelvan till morgondagens och det tror jag fortfarande. Och går inte Alex all in i en fotbollsmatch som denna kan styrelsen lika gärna låta statyn ta över redan i morgon kväll:

DDG

Jones – Smalling – Rio – Evra

Valencia – Cleverley – Carrick – Young

Rooney

van Persie

Carrick vilar aldrig, men jag faktiskt se Rafael få en breather i morgon då både Jones och Smalling finns att tillgå. Möjligheten finns förstås att Smalling och Jones skiftar position men jag får för mig att Fergie hellre ser Christopher i mitten än Jones även om de båda i dag faktiskt känns jämbördiga på båda positionerna.
På mittfältet är det här precis en sån här match som Tony Valencia kan behöva för att hitta det självförtroende han har en osedvanligt märklig förmåga att alltid tappa minst en gång per säsong.
Carrick har ju startat varje PL-match i över ett år så att tro att han får stå åt sidan är att chansa rejält och det vågar jag inte även om jag skulle vilja se Ando-Cleverley bygga upp något tillsammans. Till vänster är det hugget som stucket mellan Young och Welbeck. Där är jag kluven. Welbeck är en bättre spelare, men inte som vänsterytteranfallare. Kanske är även det här en ypperlig möjlighet för Young att åtminstone visa att han håller hög PL-klass.
Lite väl mycket Nani över honom för att man ska vara riktigt nöjd.
Framåt står det ganska klart att Hernandez inte är en startspelare i den här klubben och med Rooney tillbaka är det lika lätt att ta ut de offensivaste spetsarna som det är för Cantona att äta gratis när han är hemma i Manchester.
Men Fergie hittar säkert någon lucka i ovan skrivna elva och får in Giggs eller Scholes någonstans. Det får han göra. Jag kan egentligen inte protestera förrän jag står staty utanför Old Trafford.
* QPR – utan seger i höst – saknar ”It’s Zamora” och har tvärtemot United knappt något artilleri framåt att tala om med endast Djibril Cissé som etablerat anfallsvapen. Fabio är tillbaka efter skada men får inte lira för farbror Fergie.
Redknapp coachar inte i morgon utan det är upp till Mark Bowen och Eddie Niedzwiecki att försöka fixa årtusendets skräll på Old Trafford.
* Joshua King gjorde Champions League-debut häromkvällen. Nu får han spela på Ewood Park ett tag.  Hoppas han tar chansen och visar Fergie att han åtminstone är femtevalet i klubben.
* Chelsea är verkligen inte journalisternas favoritlag nowadays. Det utdelas käftsmällar till höger och vänster.
Med all rätta.
* Sir Alexanders första hemmamatch som huvudtränare för världens vackraste klubb var just mot QPR 1986.
Då vann vi med 1-0.
Det blir mer i morgon.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna