Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

West Ham it is

Ett ytterst olägligt avbrott i ligaspelet när vi egentligen bara vill rycka till oss 10 och 13 poängs serieledning.
Men FA-cupen är okej. Det duger. Och när läge ges att spöa Big Sam är det extra förnämligt.
Fergie lovade inga större förändringar inför morgondagen, men vad han säger och gör är som bekant lika olika som Svennis och Big Sam. Nu är det helt plötsligt ”two weeks” igen för Rooney och Fergie låtsas vara överraskad.
Nåja, även om vi inte räknar bort Rooney från mötet med sina gamla barndomsantagonister-/kompisar nästa helg så är vi väl ändå på det klara med att han inte lirar i morgon.
Det tror jag dessa elva gör:

DDG

Rafael – Rio – Smalling – Büttner

Valencia – Scholes – Carrick – Young

Welbeck – van Persie

Målvakten är ju given numera. Det sabbar inte Fergie nu.

I backlinjen hoppas jag få se Rio och Vida tillsammans, men jag tror vi får vänta på det tills nästa helg även om Vida byttes ut senast. Evra sa häromsistens att han kan vila ”when I’m retired”, men det vore onödigt att spela en 32-åring (i maj) trött redan i januari. Han kan ju inte gärna fortsätta köra 50+ varje säsong, även om han är Evra. Büttner-läge således.

Mittfältet: West Ham borta innehar ju en av ligans bästa – om man ska tro experterna, själv har jag knappt sett WH – mittfältare i Mark Noble. Därför sätter förstås Fergie in Scholes för att visa vem som varit Englands bäste de senaste 15 åren. Kevin Nolan har inte heller steget kvar på samma sätt och Scholes kan nog sätta några i låret på honom om han råkar komma förbi.

Valencia vilade/var petad senast och kan ha fått en behövlig kick i rumpan och det skulle vara roligt att se honom mot Joey O’Briens ersättare. Och att se honom bara springa förbi istället för att stå som Lots hustru när han fått bollen.

I anfallet är det verkligen Welbeck-läge även om Chicha/RvP gjorde succé senast. Welbeck MÅSTE börja göra mål och ta varje chans han får och mot en av ligans två bästa mittbackar (enligt Wennman) får han möjligheten att visa vad han går för. Frågan är om RvP eller Chicharito ställs åt sidan. Någon försvinner i alla fall. Jag gissar på RvP då Hernandez offside-löpningar kan störa Collins och Reid rätt mycket.

* Okej, era favoriter är klara. Tre omröstningar har gett två solklara och ett mer blandat resultat.
Nemanja Vidic är nummer ett som favorit bland backarna.
Michael Carrick är nummer ett bland mittfältarna.
Och Wayne Rooney just edged out Robin van Persie bland anfallarna.
Någon påpekade att det var lite luddigt frågat om ”favorit”, alltså att man inte röstar på sin egen personliga favvo utan den som är bäst för stunden. Må så vara. Men ”favorit” är alltid favorit. Inte ”vem anser du vara bäst”.
Mina röster: Vida, Giggs och van Persie.
* Bebe drog som bekant hem till Portugal igen, men några dagar in på transferfönstret är det fortfarande tyst om Kiko Macheda. Serie B nästa?
* Själv är jag som sagt kluven och nöjd inför det är mötet. Har ju bokat in ligamötet mellan lagen i början av mars utan att tänka på att det är FA-cuphelg då. Så är något av lagen kvar i turneringen då så får det bli någon annan match för mig i London.
Tur i oturen är förstås att båda lagen möts redan nu.
* Vår gamle anfallstalang Beppe Rossi, som dragit med mycket skador senaste åren, är klar för Fiorentina.
* Härligt förresten, att vi tvingas se den på sunkstream.
År 2012.
Modernt.
* Här får ni förresten årtusendets sjukaste video. Det är liksom sjukt nog att Chevrolet sponsrar både United och Liverpool, men att göra det här toppar allt jag hört om i sponsorväg. Jag pallade inte att kolla klart.
Skämmes.

 

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna