Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liverpool it is v.1.0

Liverpool på Old Trafford.
Det är den match jag växt upp med att älska allra mest. Kärleken till elva spelare – hatet emot elva andra.
Sångerna, känslorna, Tipsextra, den orange bollen på vintertid … United vs Liverpool har varit numero uno. Jämt.
Fram tills, tja, nu kanske.
För även om Liverpool faktiskt var med och tampades aningen om titeln så sent som 2009 är det ändå lite med ömkandets blick jag tittar på den forna storklubben. Och att spela mot en motståndare av den kalibern är inte lika spännande som att möta en på nästan samma eller på helt samma eller över ens egen nivå.
Det går inte att jobba upp samma entusiasm, samma glöd och samma ”fuck you!”-känsla inför en Liverpool-match som det var fjäderlätt att göra förr om åren. Liverpool är för dåligt helt enkelt.
Det hindrar dock inte att nivån på entusiasmen fortfarande är högre än mot majoriteten av de motståndare jag ser glida in till Old Trafford för att piskas upp. Vi snackar ju om ett litet fall från väldigt hög topp här. Och när matchen väl är igång kan jag återfå lite av den pirrande ”fuck them”-känslan i magen.
Så på söndag eftermiddag lämnar jag ungarna på nedervåningen, tar trapporna upp och drar upp ljudet tills frugan ropar att jag ska sänka, vilket jag förstås dels inte hör och dels ger blanka fan i.
* Vilka som ska göra oss stolta mot Merseyside-pojkarna, undrar ni, och varför just dessa elva?
Nu tänker ju inte 71-åringen berätta sanningar och lögner om statusen på Nani, Anderson, Phil Jones och Rooney förrän i morgon, men jag utgår ifrån att Jones och ytterligare en ska vara tillgänglig. Men ingen ur den kvartetten går rakt in i en startelva ändå, så det är sekundärt hur dom mår.
De här elva tror jag på:

DDG

Rafael – Rio – Vidic – Evra

Young – Carrick – Cleverley – Giggs

van Persie

Chicharito

Varför? DDG är självskriven.

Backlinjen är lite wobbly. Rio, Rafael och Evra är gjutna, men sen är det frågan vem som ska spela bredvid Rio i mitten. Fergie har för första gången FYRA alternativ med Vida, Smalling, Evans och Jones. Det rimligaste kanske vore att köra med Evans. Dels för att han och Rio nu är inkörda och dels för att Vidic fortfarande försöker jobba sig i kapp efter den senaste knäoperationen. Men jag tror verkligen att Fergie vill försöka få ihop Rio och Vida så snart som möjligt. Det är trots allt förstavalet i nästan allas ögon.

På mittfältet går det alltid bra med Carrick-Cleverley så det vore märkligt om Fergie ändrade på det. Kanterna är luriga. Valencia är ju så ur form att han ser ut som en luffare som vunnit en plats i laget på lotto och petas dessutom av en högerback. Så han måste vara utesluten, vilket ger Fergie en del alternativ. Welbeck, Young, Kagawa, Giggs slåss om två platser och med tanke på Kagawas svaga insats senast får han värma bänk och se sin snart 40-årige lagkamrat börja till vänster medan Ashley Young får chansen till höger. Welbeck? Nej. Han levererar inte poängmässigt. Ett mål på hela säsongen är erbarmligt, även om han spelmässigt varit hyfsad och ibland även bra.

Ska han spela ska det vara centralt och där ligger han i dag bakom mexaren.

Det här ger oss en andraelva (med de eventuellt skadade) som är ganska hyfsad:

Lindegaard

Jones – Smalling – Evans – Büttner

Valencia – Ando – Scholes – Kagawa

Rooney – Welbeck

Vi kan till och med köra en tredjeelva som skulle klara sig rätt bra i Premier League:

Ben Amos

Vermijl – Wootton – Keane – Fabio

Dazet Wilfried Armel Zaha – Fletcher – Powell – Nani

Macheda – Henriquez

 * I det sista laget kanske ni reagerar över högerytternamnet.

Han ska i alla fall vara vår, skriver Neil Custis på The Sun, så jag sätter in honom redan nu eftersom TIDNINGEN SKRIVER ATT DET ÄR KLART INOM NÅGRA DAGAR. Jag litar på tidningarna.

* Liverpool då?

Dom kommer till Manchester med några spelare i hyfsad form i form av Steven Gerrad och Luis Suarez. Samtidigt ska vi minnas att dom spelat på en hög nivå mot lag som vårt tredjelag ovan skulle kunna spöa.

De har det bra ställt på skadefronten också, till och med bättre än United som ser alldeles för bra ut för att vara sant i den aspekten, med bara José Enriqué och Martin Kelly borta av de potentiella startspelarna.

Ska bli intressant att se hur Danny Sturridge ser ut i en Liverpooltröja. Det var ju ett tag sedan han briljerade.

* Jättesuperduperwow-förstärkningen Nuri Sahin finns sannolikt inte med i Rodgers trupp.

Den floppen vill Liverpool också bli av med.

Är det något dom har rutin på där borta så är det just att rensa bland spelare.

* Efter gammelmannens pk i morgon kommer v 2.0.

Gammelmannen som sa så här efter senaste OT-mötet.

”The history of that football club, and he does that

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna