Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

T minus 1 day

31 timmar till bollen sätts i spel.
United åker snart till den spanska huvudstaden efter förmiddagens Carringtont-träning.
Vi laddar vidare på vårt eget sätt.
* Rutgerus är en av många stjärnor vi, till skillnad från virusen, valt att sälja till Madrid.
Han ser mötet lagen emellan som en match mellan Ronaldo och van Persie.
”For me the difference will be the form of Cristiano and Van Persie. I think that one of these two players will make the difference. Both teams are doing very well. I think Madrid have improved a lot in recent weeks. Taking away the Granada game (1-0 loss) I see a strong team, who played very well against Barca and who show their best in the big games.
”I think the tie will be decided by the smallest details.”
Inget kontroversiellt i det. Däremot aningen mer märkligt att Marca påstår att Rutgerus är i en ”unique position” att prata om matcherna som komma skall. Beckham? Heinze? Ronaldo?!
En titt på hur lagdelarna ser ut vittnar om att det inte handlar om mycket som skiljer dessa lag åt. Jag kör en gammal tidningsklassiker och betygsätter dessa mycket kort.
Målvakter.
United 3.
David De Gea må vara kritiserad och ha släppt in en hel del mål, men han är en shot-stopper av guds nåde och ”hemma” mot värsta rivalerna i vitt kan det inte behövas mycket för att få honom än mer motiverad. Fyra nollor senaste månaden gör inte heller ont.
Real 2.
Skadan på Casillas drar ner det här betyget kraftigt.  Adán och Diego Lopez är ingen målvakter man vinner några CL med. Sen att de är kompetenta spelar ingen roll. Om Casillas är 5 är dom 2, helt enkelt.
Försvar
United 4.
Fantastiskt lägligt har Fergie en HELT FRISK backlinje att välja på (i alla fall i dag, vi får se hur det är i morgon kväll). Och med rutinen Vidic, Evra och Rio har, förenat med Evans och Rafaels utveckling, adderat med talangen hos Smalling och Jones så närmar vi oss nästan en femma. Mardrömmen vore förstås om Evra går sönder eller blir sjuk då Büttner är den A-lagsback vi helst av allt inte skulle vilja ställa på benen mot Real. Då ser jag hellre Fergie putta ut Evans där.
Real 3 (4).
Pépé är knappast i form efter sitt skadeuppehåll och osäker på start, vilket betyder en hel del. Marcelo har också varit långtidsskadad medan Arbeloa är en spelare som knappast säljer särskilt många tröjor åt Real. Men Varane är en supertalang (och enligt rykte Uniteds förstaval innan man ”tvingades” ta Phil Jones i stället) och Sergio Ramos är Sergio Ramos. Hög klass och en given fyra om Pépé kommer tillbaka, vilket vi inte hoppas.
Mittfält
United 3
Carrick, Scholes, Giggs, Cleverley, Anderson med flera i all ära, men de får knappast fotbolls-Europa att darra, hur högt vi fans än håller dom. Tack och lov har i alla fall Fergie allihopa att laborera med. Och det blir spännande att se vem han sätter bredvid Carrick. Jag tror på Anderson. Han har ju kapaciteten att käka upp ett helt mittfält. Tyvärr är det ingen som vet när de matcherna infaller.
Real 4
Alonso, Khedira, Modric, Essien … Real kan inte klaga på besättningen och det är egentligen här mycket avgörs. Vi får hoppas att framförallt Alonso håller sig på en låg nivå på formkurvan, då är mycket vunnet för Alex mannar.
Anfall
United 5
Det är här Fergie lagt krutet i värvningarna de senaste säsongerna. Young, van Persie, Kagawa, Hernandez, Bébé … Lägg till att Valencia, Nani, Rooney redan fanns i klubben och det är svårt att hitta många bättre offensiva krafter i Europa. Om Rooney-RvP-axeln är på topp får Real det hett om öronen. Fast frågan är hur offensivt Rooney tänker spela i morgon. Jag är inne på att han kan få rollen till höger för att understödja Rafael mot Ronaldo.
Real 5
Visserligen har varken Higuain eller Benzema varit i stöten som strikers under säsongen, men att ens ha de alternativen och till det addera ytterfältare/ytteranfallare som Özil, Kaká, di Maria och Snorungen … wow. Det lär gå undan i svängarna i omställningarna från de vita också.
Manager
United 5
Tja, det får ni lista ut själva.
Real 5
Samma här.
Totalt
United: 20
Real: 19 (20)
Tja, nu får jag det att se ut som typ 55-45 eller 60-40 i Unitedfördel, men cynisk och pessimist som jag är ser jag det snarare som tvärtom med tanke på att Real inte har någon som helst fokus kvar att lägga på ligan.
Det gör inte ont att ha 12 poängs försprång för oss heller.
* Apropå Ronaldos återkomst till Old Trafford kan ni läsa hur Manchester förvandlade honom från en talangfull pojke till världens bäste fotbollspojke.
Fin anekdot däri:
The striker James Scowcroft tells of how his Leicester City manager Micky Adams told him to try a ”welcome to England” challenge on Ronaldo in that first season. ”I did what he asked but he was 20 yards away before I’d finished the tackle,” Scowcroft says.
Jag minns hur sura United var på Real 2008 när det ryktades som värst om en övergång:
”Manchester United har med växande irritation sett Real Madrids kommentarer om att de vill värva Ronaldo. Faktum är att spelaren är under ett långtidskontrakt och att spelaren inte är till salu. Om inte Real Madrid slutar med sitt oacceptabla beteende har vi inget annat alternativ än att rapportera klubben till Fifa”.
Och det var innan Fergies virus-utspel:
“Do you think I would get into a contract with that mob. Jesus Christ, no chance. I wouldn’t sell them a virus.”
Det är nya tider nu när båda klubbarna är sams igen.
Gott så.

* Jonathan Evans, en av våra klokare spelare utanför planen, ser ingen anledning att vara rädd för Real på Bernabeu:
 ”We can’t be daunted. We are Manchester United. Teams look up to us as well.
Magnifikt uttalande. Och då jag är inne på att han lirar i morgon hoppas vi att han kan leva upp till de orden. Han lär i alla fall få göra skäl för sin senaste löneförhöjning.
* Apropå laget är jag fortfarande inne på detta:

DDG

Rafael – Rio – Evans – Evra

Carrick – Anderson

Rooney – Kagawa – Welbeck

RovaPe

Why?

Tar ut sig själva: DDG, Rafael, Rio, Evra, Carrick, Rooney, RvP.

Då återstår fyra platser. Rios mittbackspartner borde egentligen bli Vidic, som såg ut som den gamle Vidic mot Everton. Men det här skulle alltså bli första gången på typ ett och ett halvt år som han startade två matcher på fyra dagar och det verkar märkligt att chansa med det i det här läget. Evans är dessutom snabbare och har en lysande säsong bakom sig. 70-30 i Jonnyfavör.

Bredvid Carrick finns Cleverley och Jones (om han nu är hel) som alternativ, men som jag skrev ovan tror jag att Fergie litar på Ando. Han gör det ibland. Ando har mer erfarenhet än Jones och har en så pass hög högstanivå att han håller på den här nivån om allt stämmer. Cleverleys defensiv är för dålig för att riskeras i en bortamatch, han får vänta till returen.

De tre bakom van Persie är kanske mest spännande. Rooney har spelat centralt med framgång, han stängde sin vänsterkant helt i andra halvlek mot Everton, men frågan är om han ändå inte får förtroendet att understödja söndagens MotM. Dels känner han Ronaldo otroligt bra och dels har han en enorm kapacitet och ett jävlaranamma i defensiven. Samma gäller för Welbeck på andra kanten där Evra lär få his hands full mot di Maria.

Något offensivt vapen som kan överraska bör den gamle hamnarbetarsonen uppbringa och då är den lille japanen en riktig joker.

* Enligt Marca kommer Real att mönstra den här elvan:

 Diego Lopez

Alvaro Arbeloa – Sergio Ramos – Pepe – Fabio Coentrao

Xabi Alonso – Sami Khedira

Angel di Maria – Mesut Özil – Cristiano Ronaldo

Karim Benzema

Helt okej uppställning. Det ryktas att Alonso inte är helt fit men att Mou spelar honom ändå. Undrar hur snäll Fergie tänker vara då …

* Några invändningar mot min elva, förresten? Motivera gärna!

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna