Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Contracts, again

Jag har skrivit om det tidigare, men det gör aldrig ont med en update.
Följande spelare har kontrakt som går ut antingen i sommar eller nästa:
2013
Scholes.
Slutar igen i sommar. Garanterat. Facit denna säsong: 9 starter, 1 mål, 1 ass, 9 gula kort. Att han är skadad och ”ingen” saknar honom säger det mesta om hans status i det nuvarande Manchester United. Lite trist, men vad fanken: Han gör vad han vill. Han är den störste innermittfältare England fått fram sedan jag skrek för första gången.
Giggs.
Säger att han inte ska bestämma sig förrän i sommar, vilket bryter mot en flerårig tradition att förlänga med ett år till i januari. Jag är lite kluven till hur jag tycker att Giggs ska göra. Det vore vackert värre om han verkligen bibehöll det här spelet han presterat senaste månaderna och sen la skorna på hyllan. Det skulle vara ett fantastiskt avslut på den mest fantastiska karriär en Manchester United-spelare har haft. Det vore aningen tråkigare om han skulle fejda ut, o-saknad.
Känslan är ju att han stannar, dels för att Fergie sa det för några veckor sedan och dels för att han rimligen borde känna själv att han fortfarande håller. 40 eller 41 bast liksom?
Rio.
Skrev häromdagen i ett svar till ständige twitter-kombattanten Piers Morgan att han inte kunde ”retire yet, I’m having too much fun”.
Och visst känns det i dag som att Rio vore crazy om han inte gick med på ett nytt ettårskontrakt – mer blir han sannolikt inte erbjuden – med tanke på hur mycket han spelar och hur mycket han KAN spela. Ryggproblemen verkar vara ett minne blott och att Hodgson inte tar ut Ferdinand i landslaget vore som att Hamrén skulle nobba Jonas Olsson och sätta in Pontus Kåmark i stället.
Rio har förvånat mig. Jag trodde inte han hade det i sig att komma tillbaka och vara så bra efter alla skador. Flyttar eller slutar han blir jag både förvånad och besviken.
2014
Evra.
Har höjt sig ett snäppt sedan Büttner kom till klubben. Inte så mycket för rädslan över att holländaren ska ta hans plats (finns inte på kartan just nu), utan kanske mer för att han upptäckt att klubben funderar på ersättare till honom. Blir 32 bast i maj och lär behöva ta en rejäl funderar i sommar, precis som klubben. Büttner är ingen som ska ta över, men tänker klubben ta in någon annan som framtida ersättare, som får en eller ett par säsonger att stå i Evras skugga? Eller tar man in en Baines-typ som utmanar direkt? Jag är mer inne på det förstnämnda alternativet. Ge Pat en ettårsförlängning och håll honom till 2015 och ta in ett superlöfte som kan se och lära i två säsonger.
Nani.
Casha in eller höja hans lön – det är frågan för Fergie & co. Förhandlingarna är i dagsläget strandade och det känns som mycket är upp till Nani själv. Bjuder han på såna matcher som senast regelbundet under våren kan inte Fergie släppa honom. Gör han det inte så ryker han. Nyfiken på vad i förhållandet mellan honom och Alex som gått snett. Känns inte riktigt som att det bara är lönekraven från Luis som ställt till det i relationen.
Macheda.
Hans karriär på OT är med 99,9 procents säkerhet över. Utlånad för tredje gången (QPR, Sampdoria tidigare) och han lär bli fastfrusen på bänken igen, denna gång i Stuttgart. Slår han sig in som en av Uniteds fyra anfallare börjar jag tro att Bébé kan göra samma sak.
Med facit i hand kan vi påstå att det dummaste Kiko kunde ha gjort för sin karriär var detta:

Carrick.
Ska ha blivit erbjuden en ettårsförlängning av kontraktet och det vore förvånande om han inte nappar på det. Fortfarande den ende mittfältare som är given. 32 år gammal i sommar! Tiden flyger iväg, verkligen.

Vidic.
Oj! Vad ska United göra med sin kapten i sommar?! Det överlägset mest intressanta kontraktsläget i United just nu.Har varit i klubben i sju år, har varit topp 3 bland världens bästa försvarare i många år, är lagkapten och härförare. Det låter helt osannolikt att inte United skulle vilja förlänga med en sån. Eller?
Alla förutsättningar förändrades när Marco Streller la sig på ett helt felvridet Vidic-ben i december 2011. Inte ens nu, 14 månader senare, klarar inte serben av att spela två matcher i veckan.
Vår favorit-jugge blir precis som Carrick och Evra 32 bast i år och hur nye vd:n Ed Woodward och SAF resonerar kring en förlängning med honom beror till stor del på hur hans vår ser ut och vad läkarna säger. Korsband skojar man inte bort.
Han har sakta men säkert kommit tillbaka och hittar numera tajmingen som förr och jag kan inte tänka mig att Fergie vill casha in på honom i sommar. Däremot finns det faktiskt en möjlighet att han spelar vidare i höst utan att förlänga för att se dels hur knät mår och dels vad Fergie (om nu HAN stannar) tänker om hans fortsatta status i klubben.
* Fergie körde en torsdags-pk i stället för en fredagsdito i dag.
Phil Jones kanske, eventuellt kan vara tillbaka till Real. Annars var ALLA FRISKA OCH HELA inför QPR.
Den matchen återkommer vi till i morgon.
* Spelarna ovan är bara de med kontrakt som ska ses över. Sen har vi förstås andra lirare som kan tuffa iväg, som Bébé (gud förbjude) och Anderson med flera.
Men det är en annan historia.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna