Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

T minus 5 days

Norwich får ursäkta, majoriteten av fansen och säkert majoriteten av spelarna har fokus på andra uppgifter på Old Trafford den kommande veckan.
Vi som såg Real spela mot Barca häromdagen kunde förstås inte undgå att imponeras av deras omställningsspel. Och förutom Ronaldo glänste di Maria. Vilket flyt med bollen han hade! Fergie och hans radarpartners Phelan och Meulensteen fanns på plats och såg Mourinhos mannar pissa på Barca på Camp Nou, lite som när Ronaldinho fick stående ovationer på Bernabeu en gång i tiden. Det var klasskillnad.
Förutsättningarna var desamma, siffermässigt, som i CL. Barca hade 1-1 med sig från första matchen på bortaplan. Men förutsättningarna på Old Trafford lär ändå var skapligt annorlunda. Dels så blir det en emotionell återkomst för bortalagets absolut främsta spelare och dels känns inte United lika tröttkört som Barca såg ut att vara. Och förhoppningsvis har vi en taktik som gör att spelarna inte hamnar i en-mot-en-lägen med di Maria och Ronaldo i kontringarna. Förutom Scholes och Fletcher har vi inför Norwich en hel trupp att tillgå. Det spekuleras i att det kan bli två helt skilda startelvor, vilket vore mäktigt och märkligt på samma gång. Kan Premier League bötfälla Fergie om det blir så?
När jag sätter ihop elvorna får jag det bara till att DDG och Rooney startar båda. Det kan bli fler med tanke på att det är över tre dygn mellan fajterna och inga resor inblandade. Första tankarna kring startuppställningarna ser ut så här, utan motiveringar. Dom kommer senare.
Mot Norwich:

DDG

Valencia – Vidic – Smalling – Büttner

Giggs – Anderson

Young – Rooney – Welbeck

Chicharito

Mot Real:

DDG

Rafael – Rio – Evans – Evra

Carrick – Cleverley/Jones

Nani – Rooney – Kagawa

RvP

Det är lurigt att ha 1-1 att gå på, ur Unitedsynvinkel. Real har inget alternativ än att sätta fart och jaga mål, medan United i teorin kan avvakta. Det bästa vore förstås att gå all in och sänka Realspelarnas moral med 2-0 efter fem minuter, men tyvärr är det inte alltid så lätt. 

Den stora frågan är hur Alexander resonerar kring detta. Ska han spela som United brukar på OT? Ska han vara försiktig?

Det är i såna här matcher hans taktiska briljans – den underskattade – sätts på prov. Jag är nästan mer orolig för returen än inför första mötet. Då hade det ju inte varit några konstigheter att tappa med ett eller ett par bollar. Det har vi inte riktigt råd med nu.

Vi kanske får lite ledtrådar av den store mannen själv i morgon. Klockan 11 kör han presskonferens inför kanariefågelmötet. Om inte annat gör han väl några försök att ljuga om vilka som är tillgängliga och inte. Det är nästan halva nöjet med hans fredagssnack att försöka läsa mellan raderna.

* Om Fergie har en hel trupp, med självförtroende, att tillgå och dessutom två raka hemmamatcher så ska Real först ännu en gång ge sig i kast med Barca (klockan 16!) innan avresan till England. Nu spelar ju inte utgången av den fajten så stor roll för hur ligan slutar eftersom Real omöjligen tar in 16 poäng på 13 omgångar. Men med tanke på att det är just Barca så har inte Mou samma förnämliga sits där han kan låta Alonso, Ronaldo, Khedira et al. vila.

Deras elva blir minst lika spännande som Uniteds i helgen.

* Ni som missade Benitez nya utbrott, denna gång i Chelseakostym, i går kväll missade någonting vackert.

Han är för härlig, FSW.

Kvar veckan ut? Tveksamt. Spännande att se vem som blir näste man till rakning. Och samtidigt kan vi som aldrig sett eller hört någon annan röst som Unitedmanager luta oss tillbaka och njuta av freakshowen som börjar på nytt i Englands mest pinsamma toppklubb.

Det vore tråkigt om FSW går innan vår kvartsfinal mot dom (10 mars klockan 17.30). Han är alltid lika välkommen till OT.

Han kanske kan dra till Boca nästa vända, Rafa?

* Apropå helgen så har det tidigare varit i princip bröllop (vissas) och begravningar som hindrat mig från att se en direktsänd Unitedkamp. Nu har jag upptäckt att jag får lägga till ytterligare en kategori: Barnkalas.

Inte mina egna barns, så klart, deras kan jag ju schemalägga själv. Utan andras. Skandalöst att inte ta hänsyn till kickofftajmen.

Så ni som brukar längta efter eftermatchenbloggen efter Norwich får ge er till tåls till sent på lördag kväll. Det får nämligen bli 20.30-reprisen för mig.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna