Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Reading it is


Utslagna i Europacupen, skakade i FA-cupen.
Är det några som borde få lida för det är det Reading i morgon.
Dom här elva ska skjuta oss 20 procent närmare ligatiteln:

DDG

Rafael – Vida – Evans – Evra

Young – Cleverley – Carrick – Kagawa

Rooney – van Persie

Varför?
Den gamle kör ibland en rak 4-4-2 och går tillbaka till rötterna. Med RvP ur slag, målmässigt, och Rooney i skakig form är det här ett drömläge att sätta dom bredvid varandra och bara TRYCKA IN BOLLARNA.
Valencia bör inte starta en enda match till den här säsongen, han har fått så många chanser att det börjar bli löjligt.
Rio då? Vill inte Fergie att Rio ska sparka landslagsfotboll, vilket han inte verkar vara särskilt förtjust i, lär han inte spela honom i morgon. Alternativt låta honom spela för att sen säga att han inte är tillgänglig för England med någon slags skada. Vi chansar med det förstnämnda och att han ändå hittar på en ursäkt.
Anderson?
Där börjar jag mer och mer misstänka att han går mot sin sista vår i Unitedtröjan. Startat två PL-matcher under 2013. Det vill sig liksom inte. Och nu är han 25 bast och ska närma sig sin peak i karriären, vilket han lär få göra någon annanstans. Kanske Portugal eller Brasilien. Han lär i alla fall vilja flytta om han ska ha en chans att slå sig in i Selecao inför hemma-VM.
Allt annat än 9-0 eller mer i morgon är en besvikelse. Och minst ett hattrick av holländaren. Minst. Gärna två. Våra säsonger tar till skillnad från Arsenals inte slut i mars, vilket kan vara en förmildrande omständighet.
Vinner vi i morgon, vilket bör ses som en självklarhet, så är ligatiteln till 95 procent i hamn oavsett hur det går på Goodison.
* SJU Unitedlirare i England och det liknar gamla tider när vi hade 2 x Neville, Brown, Butt, Scholes, Beckham och Sheringham (ibland Cole) med i truppen.
Att Rio är tillbaka visar att Hodgson insåg det bisarra i att inte ta med honom. Att Rio väljer att acceptera att komma tillbaka visar att han inte är långsint och väldigt Englandskär. Att dels ha blivit fråntagen kaptensbindeln och dels blivit av med landslagsplatsen måste ha sårat hans stolthet rejält.
Men även förbundskaptenen känner av skammen. Och Roy  lägger sig verkligen på rygg och blottar halsen:
”At the moment I have selected him because I think he is the right man to do the job. That’s the bottom line. I’m hoping he will be pleased. I am hoping he plays so well that he plays every single game England play from now to eternity – but I don’t have a crystal ball.”
Det skulle dock inte förvåna om han går sönder i landslagströjan när han nu ”sluppit” Three Lions under en längre tid och hållit sig fit.
Och Fergie lät oroad på pk:n i dag:
 ”I was as surprised as anyone when I heard. I need to speak to our doctor… we prepare Rio in certain ways and he has certain treatments he has to go through. The procedures have been the same all season which has given him fantastic performance levels when he’s playing for us. We have to consider that and Rio is considering that.”
* Chelseas miljardköp från Liverpool såg till att det blir ett hyfsat hektiskt schema för hans klubb med början 30 mars:
30 mars: Southampton borta i ligan.
1 april: United hemma i cupen.
4 april: Kazan hemma i Europa League.
6 april: Sunderland hemma i ligan.
11 april: Kazan borta i Europa League.
14 april: Spurs hemma i ligan.
6 matcher på 16 dagar. Synd att det inte blev borta i första mötet med ryssarna, men Chelseafansen har alltså TRE hemmamatcher på EN VECKA att se fram emot.
* David De Gea är uttagen i Spaniens A-landslag. Känns som att det är något vi kommer att kunna skriva i tio år framöver. Minst.
* Reading saknar både sin keeper Federici och ryske goalgettern Pogrebnyak i morgon kväll.
Osis.
Det gör inte direkt ont att city får spela utan både Kompany och Kun på Goodison heller. Men allt annat än bortaseger där är en bonus. Tidig match!
* Ingen Nani eller Jones, enligt Fergie i dag. Den här gången kan han faktiskt tala sanning. Men vi garderar med en av dom på bänken.
Efter Reading: Två veckors uppehåll för någon annan form av fotbollsspelande.
Vedervärdigt.
Dessutom med tanke på att vi har två matcher tätt inpå när samtliga spelare återvänder från sina landslagsuppdrag.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna