Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

A strikeforce to kill for


Daniel Welbeck.
Wayne Rooney.
Javier Hernandez.
Robin van Persie.
Shinji Kagawa.
Det är svårt att klaga på ammunitionen i Uniteds vapenrum. Inte många lag i världen kan stoltsera med den kapaciteten framåt.
Det enda problemet är att hålla alla i form och dessutom få dessa glada och nöjda med speltiden – på rätt positioner.
För de enda två av våra offensivaste pjäser som spelat på ”rätt” plats hela säsongen är RvP och Hernandez. Övriga tre har hängt på flera andra positioner och frågan är hur Fergie tänker sig framtiden för killar som Rooney, Welbeck och Kagawa.
Let’s see vad 2012/2013 har varit för kavalleriet.
Welbeck: En mycket bra säsong, spelmässigt sett, där han visat prov på stor mångsidighet, men fortfarande saknas poängen. Det är helt okej om han inte är en målgörare, det finns det andra som kan greja, men är han inte heller en framspelare vållar det problem.
Måste lyfta sig ett snäpp till i mål- och assistkolumnerna under 13/14 för att övertyga alla om sin storhet.
Rooney: En indifferent säsong, trots en mer än godkänd insats poängmässigt, där han spelat på fyra olika positioner. Den här sommaren lär se Rooney antingen skriva på nytt kontrakt eller lämna, där alternativ ett antagligen är det hetaste. Står inför ett vägskäl i karriären: Vad tänker han innerst inne om att han spela out of position i match ett mot Real för att i match två inte ens få en plats? Kan han tänka sig att bli mittfältare redan i dag? Kan han förmå sig att skriva ett nytt kontrakt med lägre lön när han egentligen borde skriva på sitt mest lukrativa kontrakt i karriären?
Hernandez:Fortsätter att göra mål i ungefär den utsträckning vi vant oss vid, men hans fortsatta karriär i klubben blir också spännande att följa. Han har ju i alla år alltid pratat om hur stolt han är som får representera den här fantastiska klubben, men samtidigt har det ju länge ryktats om en flytt. I princip ända sedan mitten av hans första succésäsong 10/11 då det redan då talades om Real.
Han har bara varit med i 18 ligamatcher – alltså max 23 – jämfört med 28 respektive 27 föregående år och med tanke på att han är så pass giftig som han är så har jag full förståelse för att han eventuellt letar andra möjligheter.
Men jag hoppas förstås att han är Ole Gunnar Solskjaer v 2.0 även utanför planen.
RvP: Succésäsong fram till början av februari. Därefter gick det mer i stå, men att han skulle vara något annat än the focal point i Uniteds anfallslinje de närmaste tre-fyra åren är otänkbart. Given oavsett vilken uppställning Alexander tänker sig.
Inga som helst konstigheter om någonting regarding Robbie.
Kagawa: Här finns det förstås mer att hämta. Efter en svår första säsong i en ny klubb, en ny liga, ett nytt land kräver vi mer av Shinji nästa vända. Och hoppas att Alexander väljer att spela honom kontinuerligt på en och samma position för att dels få ut det bästa av honom och dels ge honom en chans att få ut det bästa av sig själv. När han är som allra mest lysande i en match är han fullkomligt magisk att se.
Sällan jag varit så uppspelt över en spelares framtid i klubben som jag är gällande Shinji.
 
Nuvarande uppställning: Danny Welbeck, Wayne Rooney, Javier Hernandez, Robin van Persie, Shinji Kagawa.
Finns i bakgrunden: Will Keane, Angelo Henriquez, John Cofie, Tom Lawrence, Adnan Januzaj.
Säljs: Kiko Macheda.
Kommer in: Någon? Ryktena om Robban Lewandowski fortsätter och fortsätter.
 
Av spelarna i bakgrunden stod Will Keane näst på tur att ta en plats i A-truppen innan han drog av korsbandet. Så han lär få kämpa som satan för att skapa sig en möjlighet att gå i Welbecks fotspår.
Angelo Henriquez blev näste i raden av Unitedspelare, framförallt anfallare, att dra iväg på ett meningslöst lån och han lär max få spela några ligacupfajter i höst om han nu – vilket är mer troligt – inte blir utlånad igen:

Varken Cofie eller Lawrence känns, av det jag sett, som några supertalanger utan det stora hoppet i vår offensiv står till den mångsidige Adnan Januzaj.
Där kan United ha en juvel, men knappast redan till hösten.
Kiko?
Han spelar inte en match till i Uniteds A-lag.
Kärnfrågor för framtiden: 1) Vad som händer med Wayne Rooney och 2) hur Fergie tänker använda Kagawa.
Stannar Roo och fortsätter som striker kan jag inte i min vildaste fantasi tro att Fergie tar in Lewandowski. Speciellt inte om Kagawa ska användas i sin bästa roll som släpande anfallare centralt, vilket också borde vara det rimligaste, men som i sin tur skapar mer problem för Rooney.
I dagsläget slåss han ju mer med japanen om en plats i laget än med RvP. Och i dagsläget undrar jag hur många som hellre skulle starta med Roo än Kagawa i den positionen.
* I dag håller vi tummarna för två saker: Att Bale startar och att han är bra.
Då kan det bli en sjujäkla fest på Old Trafford i morgon kväll.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna