Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

19-15 – klart och betalt

Klassisk kvällstidningsvinkel på dagens inför Liverpool-inlägg.
Plusbetygsdags på lagdelarna och vips så har man en vinnare.
Snabbt går det också.
davgers
United.
Målvakt: 4
DDG är två år efter sin ankomst till Premier League aningen mer ansedd än han var efter sin första höst. Så pass högt hållen att han numera rankas, rent allmänt, som en av ligans främsta målvakter. Inte illa för en 22-åring.
Försvar: 5
Rio och Vidic håller högsta PL-klass än, om det finns inga tvivel. Med tre backuper som Jones, Evans och Smalling är det här ligans bästa mittbacksuppsättning. På kanterna är det dock lite mer darrigt, speciellt med Rafael skadad. Evra håller hög nivå, men bakom honom är det tunt och när antingen Jones eller Smalling tvingas spela högerback är det inte optimalt. Ändå: På papperet ligans bästa defensiv.
Mittfält: 3
United har nått CL-finaler och vunnit ligor utan att egentligen ha några superstjärnor på innerfältet, vilket gör framgångarna än mer imponerande. Förutom Carrick, som ju aldrig accepterats som en superstar, består Uniteds renodlade innerfältsbesättning av Tom Cleverley och Anderson (Nick Powell är efter operationen ganska borträknad just nu). Det är inte något som får Bayern, Real och Barca att darra.
När vi dessutom har haft enorma problem på kanterna med yttrar som Young, Valencia och Nani antingen helt ur slag eller hos bästa polarna i rehabrummen, är det inte annat att göra än att slänga in en trea som betyg. Däremot finns det ju potential för en fyra.
Anfall: 5
Med Robin van Persie, Wayne Rooney, Danny Welbeck och Javier Hernandez i en forwardsbesättning, well, det går inte att göra något annat än att böja ner huvudet som Unitedfan. Om vi räknar japanen i frysboxen som anfallare också är det läskigt bra och rimligen borde vi kunna ställa upp med 4-2-4 i morgon för att få ut max i offensiven.
Tränare: 2
Inga titlar mer än uppflyttning med PNE, ingen erfarenhet av CL-gruppspel, ingen vinst på Anfield på elva år med Everton. Det går inte att komma ifrån att Moyes har mycket att bevisa och det här blir den största prövningen han ställts inför. Chelsea hemma? Nej, inte alls samma examen. Han har ALDRIG vunnit på Anfield. Gör han det nu får han ett par månaders respit hos pressen. Vi ska dessutom minnas att David aldrig kommit till fiendeland med de engelska mästarna heller.
Totalt: 19.
 
Liverpool
Målvakt: 3
Simone Mignolet > Pepe Reina? Nja. Kanske. Reinas senaste säsonger var inte i närheten av hans tidigare i klubben så att han lämnade kändes som ett naturligt steg för Liverpool att ta i ombyggnaden efter Kung Kennys fiaskomassköp av spelare. Mignolet har dock bara briljerat i en midtable- lower table-club och även om Liverpool hört till den första kategorin ett tag är kraven högre på Anfield. The jury är ute ett bra tag till trots straffräddningen mot Stoke. Har dock potentialen att lyckas riktigt bra.
Försvar: 3
Sorgen hos mig över att Jamie Carragher inte längre finns kvar i klubben är enorm. Den är svår att greppa. Lika svårt är det att greppa att Liverpool inte skaffat sig bättre mittbackar än Agger, Skrtel, Coates och Carragher-ersättaren från Elfenbenskusten. Landar som Sakho från PSG går betyget upp till fyra direkt. På ytterbacken är Glen Johnson pålitlig, José Enriqué enbent men ofta stabil och nyförvärvet Aly Cissokho (som en gång bommade en övergång till Milan på grund av tandproblem!) kan bli bra.
Mittfält: 4
Trots att superstars som Jay Spearing och Jonjo Shelvey sålts är det här Liverpool har sina största kvalitéer. Steven Gerrard må vara 33 bast, men han håller åtminstone ett par säsonger till. Lucas är Liverpools motsvarighet till Darren Fletcher, hatad av fansen och sen älskad av samma fans, och Philippe Coutinho är en liten juvel. Ska Liverpool vinna i morgon är det mittfältet som ska göra’t.
Anfall: 3
Med Suarez hade det gränsat till en femma. Utan Suarez går det ner kraftigt, givetvis, även om Sturridge varit bättre än han varit i någon annan klubb. Klipper United av Sturridge är mycket vunnet då det bara finns PL-oprövade Aspas att räkna med bakom.
Tränare: 2.
Smekmånaden är över, nu ska det levereras minst en Europaplats, helst topp 4, och gärna en cupfinal. Rodgers talade i går om Liverpools fina form under 2013, men ska han börja hitta såna sekvenser bör man vara lite orolig som Pool-fan. Det spelar ingen roll hur många poäng man har tagit under ett visst antal månader om det inte ger något. Efter den parodiska miniserien Being Liverpool har bilden av Brentan blivit en slags karikatyr av honom och det gör han bäst i att jobba bort. Med vinster. Men han lär inte få mer än den här säsongen på sig, gissar jag, oavsett vad han eller Henry har rökt.
Totalt: 15.
 
5: Paul Scholes-crossboll-klass.
4: Phil Jones-satsning-i-vansinnes-läge-klass.

3: Tom Cleverley-insats. 
2: Alex Büttner-Instagram-selfie-klass.
1: Ashley Young-fjäderlätta-ben-kastar-sig-och-hoppas-på-straff-klass.
 
Med 19-15 i övertag – från en helt och hållet objektiv bloggare – torde det rimligen bli Unitedseger. Men jag har nog ALDRIG varit säker på en seger på Anfield.
 
* Wayne Rooney är skadad – för tredje gången den här försäsongen – och missar med stor sannolikhet fajten.
Oavsett hur skicklig han än är, Wayne, så har han de facto inte startat en match som United vunnit på Anfield sedan 2007.
Det var ett tag sedan det här:
wanaldo

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna