Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

I’m waiting for the man

marre
Det är på gränsen till vad hjärnan pallar utan att sprängas av längtan, de här landslagsuppehållen. När det går så lång tid som 13 dagar mellan två matcher blir det som att skallen ställer om och man föreställer sig att det är sommar och ingen riktig fotboll förrän om ett par månader.
Men så kommer torsdagen och det går plötsligt upp för en att det är fredag dagen därpå och fredagar brukar följas av lördagar och … ja! Det är ju match för sjutton gubbar!
Abstinensen stillas!
Svordomarna haglar!
Vi kan leva upp igen!
Detta dessutom med en mycket kort skadelista där egentligen bara Darren Fletcher är helt utesluten tills i morgon (om nu inget nytt dykt upp i veckan). Med Rooney vet man aldrig men en comeback mot Leverkusen känns mer rimlig än att riskera honom mot Palace.
Och så har vi Fellaini som bör få chansen att integreras i Uniteds spel så fort som möjligt inför derbyt nästa helg. Det är konkurrens om platserna, minst sagt, vilket gör tombolahjulet mer knökfullt än på länge.
Min elva:

DDG

Rafael – Evans – Rio/Vida – Evra

Carrick – Fellaini

Nani – Kagawa – Welbeck

RvP

Varför?

Försvar: Nu har ju varken Rio eller Vida lirat med landslaget i veckan och då verkar det kanske aningen knepigt att vila någon av dem, men det är även dags att få in Evans och/eller Smalling i säsongen på allvar. Moyes är en mycket mindre rutinerad rotationsmanager, men han lär behöva skaffa sig mer erfarenhet där och CP hemma är ett gyllene tillfälle.

Rafael? Han ska ju ha tränat hela veckan och jag hoppas innerligt att han är tillbaka.

Fellaini, som ju visserligen var som bäst i Everton när han spelade mer offensivt, är förhoppningsvis tänkt som en mer fysisk partner till Carrick (som misshandlades igen av Hodgson) framför backlinjen och det finns ingen anledning att inte spela belgaren.

Framåt är det som oftast omöjligt att gissa hur United tänker formera sig. Men Kagawa har under landslagsuppehållet visat att han är redo, Welbeck slapp resan till Ukraina och Nani bör ligga bra till att efter sin kontraktsförlängning belönas med att visa varför. Jag reserverar mig dock för japanens medverkan med tanke på långresorna.

Ett alternativ till det här är att Moyes kör en renodlad 4-4-2 för att få in Chicharito på topp för att även få igång mexikanen, men även hans långresor ligger honom i fatet.

Vad som står helt klart är i alla fall att med CP och city coming up de närmaste två ligafajterna finns inget annat än sex poäng att hämta, speciellt med tanke på att United tappat fem de senaste två. Två förluster går inte att föreställa sig, inte två kryss heller. I värsta fall kan fyra poäng accepteras, men lär inte göra den här typen av inlägg färre.

Jag både hoppas, utgår ifrån och tror på en klang- och jubelföreställning i morgon. Jag hoppas att Moyes helt och hållet fokuserar på anfallsspelet och visar att han minsann är en Unitedmanager ur den rätta skolan.

Jag är inte lika spänd på hur Fellaini skulle se ut som jag hade varit om exempelvis Herrera hade kommit. Med Marre vet vi vad vi får, vi har ju sett honom i fem säsonger, men nyfikenheten är ändå stor på vilken påverkan han kommer att ha på Uniteds spel.

Känslan säger att det kan ge medspelarna en skjuts att ha en afrotank som vid given signal kan forcera vem och vilka som helst.

* Crystal Palace och Ian Holloway berövades på sin stora stjärna inför säsongen och glappet mellan lagens kunnande illustreras av det faktum att denne spelare inte spelat en minut för United än. Inte mycket tyder på att Zaha startar i morgon heller, med tanke på att han inte ens varit på bänken de senaste gångerna.
Det ryktades redan efter ett par matcher att Holloways jobb var i fara (sjukt, va?) men Palaces seger senast gav den frispråkige domargnällaren andrum.
Holloway har för övrigt tillgång till någonting så otroligt som en spelare som är äldre än Ryan Giggs.
Kevin Phillips har redan fyllt 40.
* Samtidigt som Zaha har bänkats, Januzaj fått nöja sig med U19-truppen i CL har vi också som bekant lånat ut Nick Powell till Wigan.
Han kan omöjligen få samma behandling som Henriquez fick där, det lär aldrig upprepas. Vi fans hoppas i stället att han går i Tompa Cleverleys fotspår och gör dundersuccé.
Powell kan debutera borta mot Leicester i morgon eftermiddag.
* Det här måste vara första gången två engelska lag möter varandra efter att under sommaren ha värvat varsin spelare med Marouane som förnamn.
* I eftermiddag ser vi fram emot Moyes – han kör hellre sena presskonferenser verkar det som – och Fellaini tillsammans framför media för första gången som Unitedanställda.
På återhörande.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna