Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

The Boys from Belgium

jenuzaj

Han debuterade samma datum som George Best.

Det måste vara ett omen.

Att kräva att Adnan Januzaj ska få samma status i fotbollsvärlden kan tyckas utopiskt, men varför inte? Av det vi sett av honom de senaste åren är det här en spelare som har alla förutsättningar för att bli en av världens främsta. I dagens match går det förstås att peka på att United mötte ett tippat bottenlag på hemmaplan, att det bottenlaget hade spelat 20 minuter med en man kort and so on.

Men det fråntar ingenting från Januzajs insats. När en 18-åring kommer in i sin första match i Premier League och gör det på det här sättet är det beundransvärt på så många plan. Jag vidhåller det jag sagt hela tiden: Han är redo för det här, han ska inte lånas ut. Det känns inte som någon risk att det blir en ny Pogba heller, med tanke på att Januzaj får spela. Det fick inte fransosen, fast han onekligen var redo.

Rimligen bör han få 10-15 matcher i liga och ligacup redan den här säsongen. Fast först ska han krita på världens nyaste kontrakt. Det är dags nu. Ge honom samma förutsättningar som George att köpa nya bilar och ragga upp några Miss World, och gör det snart Ed.

Made my lördag:

  • Januzaj. #44.
  • Rooney. Borta ur spelet en del i första halvlek, men med en man mer fick han det utrymme han vill ha. Då ska vi ha i åtanke att han som bekant behöver tre matcher innan han är i form. Uppe i 198 mål nu. 200:e mot city?
  • Rooney-RvP-samspelet som avslutades med att RvP sköt (för hårt) i ribban. Oerhört.

Manchester United-klass:

  • Fellainis inhopp. Skillnaden gentemot Anderson syntes direkt, inte bara i statistiken efteråt, utan även i Uniteds kollektiva medvetande ute på planen. Det var som att laget bara väntat på att afrotanken skulle ersätta den mediokre brassen och börja ett nytt kapitel i Uniteds historia. Han tog initativ direkt, var direkt och bestämd i passningsspelet och det kändes som att Carrick kunde slappna av med vetskapen om att han hade en like bredvid sig.
  • Frisparksmål! Me like!

Inte det en luttrad Unitedsupporter vill se:

  • Ashley Young.
  • Antonio Valencia är nu bara några matcher ifrån att klassas som lika upphetsande som Ashley Young. Tröjbytet funkade inte alls, han är lika het som han var förra säsongen. Och det här med stenhårda markinlägg varje gång han får chansen? Nu är ju det inte så ofta det händer eftersom han så ofta han kan tittar efter sin högerbackskompis som han kan lägga tillbaka. UPDATE: Kollade statsen på Tony och de visade att han inte skjutit ett skott mot mål på 592 minuter. Wow, fast på ett dåligt sätt.
  • Carricks första halvleks passningsspel. Måste vara hans sämsta halvlek ur det perspektivet på några år. Spelade dock upp sig, så klart.
  • Den här delen av Rooneys hjärna som säger åt honom att försöka lobba in bollen i målet måste sparkas ut. Up for a new try, Phil?
  • Lågt tempo! Men med yttrar som hellre vänder hem än utmanar är det lätt att det blir så.

Annars:

  • Moyes har antagligen fått tipset att tänka två-tre matcher framåt och därför plocka ur vissa spelare ur tombolan. Ingen Smalling, ingen Nani i dag trots att de inte rapporterats som skadade eller sjuka. Welbeck (vattenknä) och Kagawa (flunsan) lär också vara redo för Leverkusen. Nani är dock avstängd där. Minns ni varför? Moyes borde i alla fall ha derbyelvan i huvudet redan.
  • Inte bara jag som förundrades när Ola Andersson påstod inför matchen att ”Fellaini är den bäste allroundspelaren i världen”?
  • Darren Fletcher var tillbaka i träning den här veckan och det här måste vara hans sista chans att komma tillbaka. Oavsett vilket är han berättigad en testimonial nästa sommar. Klarar han inte att fortsätta på den nivå som krävs kan jag inte se annat än ett fullsatt Old Trafford som hyllar skotten mot skotskt motstånd.
  • Tre poäng är egentligen allt som räknas i varje ligamatch, men det är lite oroväckande att det inte blivit mål i öppet spel på 4 1/2 timme. Under de tre senaste matcherna har United slagit 97 inlägg och skapat 21 hörnor – allt utan att resultera. Ineffektivtet har United alltid drabbats av i perioder, tack och lov brukar det lösa sig efterhand.
  • Ineffektiviteten kan ha att göra med att motståndet valt bussparkeringen under stora delar av matcherna, vilket fått United att bli ett Arsenal light och bara stå och mata passningar till varandra mot ett handbollsförsvar utan att lyckas hitta en genomskärande passning.
  • Palace hade en chans på hela matchen. En. Tur för Holloway att han kunde prata om straffen och utvisningen i stället.
  • ”Kul” att se Anderson snubbla av trötthet efter drygt en timme för att direkt bytas ut till förmån för Fellaini. Apropå Ando och snacket om att han ser mer fit ut än på länge: Vad spelar det för roll så länge han inte är bra nog?
  • Straffen? Jag hade inte blivit förbannad om han blåst frispark eller bara gett fan i att blåsa. Samtidigt förstår jag på samma sätt som Moss varnade Young att han ger honom straffen. Ska han blåsa där har han inget annat val – och live såg det klockrent ut. I alla fall om vi hade låtsats om att det var någon annan spelare än Young som föll.
  • Hade Fergies team sett till att han inte skulle zoomas in mer? Jag såg honom bild en enda gång, när han applåderade RvP:s ribbträff. Kul att se kit-Albert på hedersläktaren också!

fergiealbert

 

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna